Muntatge de fotos amb captures d'un TikTok sobre un cartista anònim i una noia llegint una de les cartes
MOLT +

El carter anònim de TikTok que ens demostra com estem de trencats per dins

Miguel Aguilera intenta visibilitzar assumptes relacionats amb la salut mental mitjançant experiments d'allò més originals a TikTok

Amagar que estem en un mal moment és una de les armadures socials que més assimilades tenim. Aparentar normalitat i fins i tot esbossar falsos somriures per amagar que estem trencats per dins són exercicis que en algun moment de les nostres vides hem fet. El popular usuari de TikTok Miguel Aguilera (@soymiguelaguilera) s'ha proposat donar visibilitat a aquest tipus de situacions d'una forma molt original i il·lustrativa.

El modus operandi és el mateix a la majoria dels seus vídeos més virals. Ell s'acosta a un desconegut pel carrer i li regala una carta. La primera impressió dels receptors normalment és de sorpresa, però quan llegeixen el missatge no poden dissimular les seves emocions.

Les cartes anònimes

Allò que hi ha escrit dins aquestes cartes anònimes solen ser missatges d'ànim que sempre apel·len a alguna situació vital. “Un missatge que m'hauria agradat rebre en molts moments de la meva vida. Quantes vegades em martiritzava directament perquè em passaven coses bones, perquè no me les creia i no creia ser-ne mereixedor”.

Aquesta és la descripció d'un dels darrers vídeos del tiktoker, que ha tocat la patata de milers de persones amb el clip. L'escrit lliurat a una noia de manera aleatòria diu: “Espero que et passin coses bones. I quan et passin, espero que puguis creure't que et mereixes cadascuna d'elles”.

Captura d'un TikTok sobre un cartista anònim que dona una carta a una noia asseguda en un banc
La receptora llegint la carta | TikTok, @SoyMiguelAguilera

La reacció

La noia, que esbossa un lleuger somriure en rebre la carta, torça la cara i la mira fixament mentre la doblega per guardar-la. Com si les paraules que ha llegit li haguessin fet ressò a l'ànima. “A la dansa de la vida, aprendre a acceptar la llum que mereixem és la coreografia de la veritable felicitat”, es pot llegir a posteriori.

El vídeo suma més de 2 milions de reproduccions, a més de 71.000 m'agrada i ha despertat tota mena de comentaris. “Estem tan trencats per dins intentant aparentar que tot està bé i de cop i volta un simple gest té un valor increïble. Meravellosos aquests vídeos”, escriu un usuari.

En la mateixa línia, un altre comenta: “Puc escoltar des d'aquí com el seu cor s'ha trencat encara més”. Una impressió que es repeteix a les respostes: “El missatge va arribar a qui ho necessitava. Sens dubte, la cara parla”, aporta un tercer.