Muntatge de fotos de les banderes d'Espanya i Alemanya enfrontades i, al centre, una imatge de la tiktoker @mimiolivan amb cara de sorpresa
MOLT +

Una espanyola explica què és el que més li xoca de viure a Alemanya

Una tiktoker explica les diferències culturals i els costums estranys amb els quals ha de bregar a Alemanya

Molts espanyols han d'emigrar a altres països d'Europa per estudiar o treballar. Tot i això, és una aventura per a la qual no tothom està preparat. Això de vegades fa que sigui més difícil adaptar-se a la vida en aquest país.

Això és el que li ha passat a la Mimi, una espanyola que va marxar per treball a Alemanya fa dos anys. Al seu compte de TikTok @mimiolivan ha volgut explicar quines són les diferències més grans que ha trobat en aquest país. Sobretot a l'hora de relacionar-se.

Al vídeo, la tiktoker explica que quan va arribar a Alemanya intentava relacionar-se amb les companyes de treball. Tot i això, cada vegada que ho intentava no obtenia la resposta esperada. Ni tan sols era possible entaular una conversa.

Els alemanys són secs i quadriculats

Encara que els alemanys tinguin fama de treballadors, també cultiven la seva vida personal. Quan acaben la seva jornada laboral a les 17 hores, se'n van al gimnàs o a recollir els seus fills a l'escola.

La Mimi també parla sobre la puntualitat alemanya. Les reunions comencen a l'hora estipulada, per la qual cosa val més no arribar tard.

Una altra cosa curiosa que crida l'atenció dels alemanys és la manera de presentar-se. A més de dir el seu nom, també aclareixen quins són els pronoms que prefereixen perquè es dirigeixin a ells. Per a la tiktoker al principi era força embolic, sobretot quan algú utilitza pronoms neutres.

Muntatge de fotos de pla curt de la tiktoker @mimiolivan afalagant de xocs culturals entre Alemanya i Espanya

Baixes laborals sense explicacions

Una altra actitud molt normalitzada a Alemanya és la de demanar-se un “sick day” per quedar-se a casa. Es tracta de faltar a la feina quan estàs malalt sense que ningú ho qüestioni. No cal donar explicacions i, directament, no pregunten.

Aquestes són les cinc coses més xocants per a la Mireia des que se'n va anar a viure a Alemanya. Tot i que altres compatriotes que estan en aquest país li han donat la raó en gairebé tot, sí que discrepen en el tema dels pronoms.

Els qui no hi viuen no tenen clar si el que descriu són coses bones o dolentes. “Els companys de feina no han de ser els teus amics”, aclareix un internauta. “Si es comença a treballar a les 6:00 hores, a la tarda estàs rebentada, poca vida personal, no?”, pregunta un altre.

És clar que viure a Alemanya no és per a tothom. Tot i que sortir de les nostres fronteres sempre és una experiència enriquidora que cal aprofitar.

➡️ Molt +

Més notícies: