Què has de fer si no vols que la IA suplanti la teva identitat
La intel·ligència artificial es pot fer passar per tu si no prens certes mesures de precaució: te les revelem
La tecnologia ha evolucionat tant que, encara que porta molts beneficis, també pot ser aprofitada pels ciberdelinqüents. Un cas molt recent va ser quan a un executiu britànic li van robar 243.000 dòlars. Concretament, un estafador li va demanar aquesta suma de diners amb una veu generada per una IA que fingia ser-ne el cap.
Per advertir-nos d'aquest perill i d'altres que poden succeir en l'entorn d'internet i les intel·ligències artificials, Pau García-Milá ha compartit un contingut que pot ser molt útil. Així, el conegut emprenedor i divulgador difon un consell senzill que ens pot salvar de la temuda suplantació d'identitat.
Et poden estafar fent servir la Intel·ligència Artificial
Al seu compte de TikTok, @paugarciamila explica la importància de tenir una paraula segura per quan parlem amb amics, família o empresa. El divulgador ha explicat la seva experiència a un Consell d'Administració d'una de les companyies més grans d'Espanya. Allà va clonar la veu del president que estava en aquesta reunió i tothom pensava que era real.
Sense anar més lluny, el president va haver d'assegurar que no era la seva veu. Així va ser com Pau va demostrar tot el potencial que té la IA, tant pel que és bo com pel que és dolent.
A més, assegura que per clonar una veu humana només calen entre 20 i 30 segons. I aquesta es pot obtenir de qualsevol àudio que hàgim enviat per plataformes de missatgeria com WhatsApp. Ara, fins i tot enviar notes de veu a algú desconegut per missatgeria instantània és perillós.
Tenir una paraula segura pot protegir-te de perills a internet
Encara que hagin clonat la teva veu, per evitar que els teus éssers estimats o la teva empresa sàpiga que no ets tu, el millor és tenir una paraula segura. D'aquesta manera podran confirmar que parlen amb una persona real. Si aquesta paraula segura només la coneixeu vosaltres, la Intel·ligència Artificial no la podrà repetir.
Això podria ser una mena de CAPTCHA. Segur que algun cop heu estat navegant per internet i una pàgina web us ha demanat fer una prova per saber que no ets un robot. I és que el CAPTCHA és un test que es fa servir per distingir els ordinadors dels humans.
Solen consistir a escriure, identificar o col·locar números, lletres o imatges. En cas que no ho facis correctament, no et deixaran avançar. De fet, és veritat que de vegades ho posen tan difícil que jo mateixa dubto de si soc humana.
Més notícies: