Muntatge en primer pla de Jaume de Marichalar i la infanta Elena seriosos
GENT

El veritable motiu pel qual Jaime de Marichalar es va separar de la infanta Elena

Jaime de Marichalar i la infanta Elena van posar fi al seu matrimoni després de 12 anys casats i dos fills en comú

Jaime de Marichalar va ser un desconegut per a la ciutadania fins al 24 de novembre de 1994. Aquest dia va ser la primera vegada que la Casa Reial anunciava un compromís nupcial. En concret, el d'ell amb la infanta Elena.

D'aquesta manera, el Jaime de Marichalar passava a esdevenir membre de la família del rei Joan Carles I i en objectiu de la premsa. I més encara es va posar al focus mediàtic quan es van casar i van tenir dos fills. No obstant això, el seu protagonisme va ser més gran si és possible en el moment en què es va comunicar la separació d'ell i la infanta Elena.

Aquesta ruptura va agafar per sorpresa tothom i es van originar nombroses especulacions al voltant del perquè d'aquesta. Tot i que sembla que hi ha una raó clara i contundent.

La separació de Jaime de Marichalar i la infanta Elena

La infanta Elena sempre va intentar mantenir una vida sentimental força discreta, però això no va impedir que es conegués el nom d'alguns dels homes amb qui havia estat. Ens estem referint al Luis Astolfi, el Cayetano Martínez de Irujo i l'Alfredo Santos Galera. Però, tret tímidament, no s'havia sentit a parlar amb contundència del Jaime de Marichalar, amb qui va anunciar el seu compromís el 1994.

Imatge del casament de la infanta Elena amb Jaume de Marichalar a l'altar

A tothom va agafar per sorpresa el festeig i les imminents noces, que es van produir el 18 de març de 1995 a Sevilla. D'aquesta manera, van iniciar una vida en comú, van viure dos anys a París i després van tornar a Madrid. Aquí van formar una llar i aquí va ser on van néixer els seus fills: Froilán, el 1998, i Victòria Frederica, l'any 2000.

La infanta i el seu marit es deixaven veure junts en diferents actes públics. I, per descomptat, estaven sempre presents als esdeveniments on havia de mostrar-se al llavors rei Joan Carles amb tota la seva família. Per això semblaria que estaven feliços i units, encara que res més lluny de la realitat.

Imatge del casament de la infanta Elena i Jaime de Marichalar amb les seves famílies

Segons s'ha publicat anys després, després del naixement de la Victòria, el matrimoni va entrar en una profunda crisi. Tant és així que, pel que sembla, la infanta es va plantejar separar-se de manera definitiva. Però el seu pla se'n va anar en orris per una cosa que va passar.

En efecte, el Jaime va patir el desembre del 2001 una isquèmia cerebral, que el va afectar seriosament, entre altres coses, en la seva mobilitat. Per tant, ella va decidir continuar amb el matrimoni, estar al seu costat i fins i tot viure gairebé un any amb ell als Estats Units. País on el navarrès va rebre un tractament de rehabilitació.

Això sí, el 2007 es va anunciar per part de la Casa Reial el “cessament temporal de la convivència” entre tots dos. I després, dos anys més tard, es va produir definitivament el divorci. Així, van prendre camins separats, encara que sembla que cap no ha aconseguit refer la seva vida sentimental.

Per què es va produir el divorci de Jaime de Marichalar i la infanta Elena?

El Jaime de Marichalar es va posar al disparador mediàtic després de sortir a la llum la separació, igual que l'Elena. I és que van ser moltes les informacions i especulacions que es van publicar respecte de què els havia portat a trencar.

Amb el pas del temps, la veritat s'ha descobert: es van divorciar perquè tenien caràcters totalment diferents. Això els feia discutir amb molta freqüència i la convivència va arribar a un punt en què aquesta era insostenible.

A més, eren molt oposats quant a aficions i hobbies. Mentre a ell li agradava dormir, fer-se amb l'alta societat i sortir molt, a ella l'apassionava tot el contrari. Gaudia matinant, anant a entrenar amb els seus cavalls i quedant-se a casa.

Jaume de Marichalar i la infanta Elena junts vestits de negre

Descobert això, queda de manifest que el seu fort era la crònica d'una separació anunciada. Eren poc compatibles, com ho continuen sent ara. Només cal veure que encara que estan separats continuen enfrontant-se, en aquest cas, perquè tenen opinions contraposades sobre la vida dels seus fills.

➡️ Gent

Més notícies: