Muntatge de Carles Porta i el poble de Tor
GENT

Tor, enfrontat de nou després de l'èxit del documental de Carles Porta a TV3

El poble de 14 habitants torna a estar de moda i tot gràcies a l'èxit del format de Carles Porta a TV3

Tor, el petit poble del Pallars Sobirà, torna a estar a l'ull de l'huracà gràcies a l'èxit del documental de Carles Porta a TV3. I és que aquest ha desencadenat el fenomen conegut com a tanatoturisme. Els visitants acudeixen a llocs relacionats amb crims simplement per morbositat.

Després de l'èxit del documental, el petit poble de només 14 habitants s'ha tornat a posar de moda entre els turistes. La vila ha despertat l'interès de viatgers de tot Espanya.

Encara que no és una cosa nova. El poble ja va rebre una onada de turisme anys enrere i ara, amb el ressorgiment del cas a la televisió, ha tornat a passar.

Captura de Carles Porta a la promoció de TOR a TV3

Els visitants busquen la morbositat de trepitjar l'escenari d'un crim. El lloc més visitat pels turistes és l'habitatge on van assassinar Sansa, que es pot veure només entrar al poble. Els turistes fan fotos de la casa, però pocs s'atreveixen a acostar-se a la porta.

El llegat de Carles Porta i la sèrie de TV3

L'interès per aquests crims es remunta a unes dècades enrere, quan Carles Porta va publicar el seu primer llibre sobre els crims de la zona. Però el documental recent de TV3 ha tornat a ressorgir l'interès dels fanàtics del true crime per visitar aquest tipus de llocs.

Aquesta nit podrem gaudir del darrer capítol de la temporada del documental a les 22.10 hores a TV3. La sèrie consta de vuit capítols que pots gaudir a la web de 3Cat si encara no els has vist. A més, el 23 de juny s'estrena a Atresmedia.

El futur de Tor: entre el turisme i la preservació

El poble és conegut pels crims que han passat a la zona, però també per la seva enlluernadora bellesa natural. Els visitants es fan preguntes sobre els misteris sense resoldre, com l'assassinat de Sansa, però també gaudeixen del paisatge i tranquil·litat.

Muntatge de fotos de Carles Porta amb cara seriosa i, al costat, un frame de la sèrie documental de TV3 titulada 'Tor'

Tot i que el turisme pot ser beneficiós per a aquest poblet, també pot ocasionar problemes com que afecti la tranquil·litat dels habitants. Per això, han plantejat mesures per regular l'accés i preservar la identitat del lloc.

Alguns veïns volen prohibir o limitar l'entrada dels turistes, però no tots. Un fet que ha provocat noves tensions entre els veïns de la vila. Del que no hi ha dubte és que Tor ha tornat a estar al punt de mira gràcies a l'èxit de la sèrie de Carles Porta a TV3.

➡️ Gent

Més notícies: