Imatge primer pla de Terelu Campos cara neutra a l'exterior amb plantes al darrere
GENT

Terelu no és l'única: 5 famoses espanyoles van patir càncer de mama i el van superar

Igual que Terelu Campos, van donar a conèixer la seva malaltia públicament

Terelu Campos ha patit càncer de mama dues vegades, encara que afortunadament ha aconseguit superar-lo. És cert que ha de seguir els seus controls pertinents i que continua prenent medicació, però els pitjors moments ja ha aconseguit passar-los.

Terelu Campos ha visibilitzat sempre la malaltia, perquè totes les dones que la pateixen se sentin compreses i rebin el missatge positiu de la recuperació. I com ella ho han fet cinc famoses més del nostre país que també han tingut aquesta mateixa patologia i l'han vençuda.

Altres dues figures molt conegudes de la televisió, com Terelu Campos, que van patir càncer de mama

Terelu Campos fa diversos anys que es troba recuperada de la dura malaltia que va patir en dues ocasions i que la va portar a fer-se una doble mastectomia. Tot i això, cada any dona suport als actes que organitza l'Associació Espanyola contra el Càncer i això és el que ha fet ara. Hi ha acudit l'últim esdeveniment preparat per aquella i ha tornat a parlar amb sinceritat d'aquesta patologia.

El seu cas ens ha recordat que altres famoses del nostre país han passat per la seva dura situació i han aconseguit sortir a la superfície. Entre elles, dues dones molt conegudes a l'àmbit televisiu com ella. Aquest seria el cas, per exemple, d'Ana Rosa Quintana, que va revelar al seu programa el 2021 que tenia la patologia esmentada.

En ple directe va explicar als espectadors que “m'han trobat un carcinoma a una mama”. Després d'això, va exposar que durant un temps estaria lluny de la pantalla petita perquè, “tot i que està localitzat, necessito dedicar-me a mi. Però sé que em curaré”.

I sí, tenia raó. Ara bé, amb les revisions i la medicació pertinent, l'excompanya de cadena de Terelu està recuperada i ha tornat a la feina. Encara més, té tantes energies que ha assumit un nou repte: ha deixat els matins, on era líder indiscutible, per provar sort a les tardes.

La segona famosa que és molt coneguda a la pantalla petita és l'expolítica Esperanza Aguirre, que ara exerceix de col·laboradora a Todo es mentira. A la dirigent del PP li va ser diagnosticat el càncer el 2011, quan era presidenta de la Comunitat de Madrid. No va dubtar a explicar-ho davant dels mitjans, pel fet que havia de passar per quiròfan i necessitava temps per recuperar-se.

Si escau, el tractament va consistir només en radioteràpia i, poc després, va tornar a la seva activitat política. Ho va fer demostrant que estava en plena forma.

Tres cantants que van superar el càncer de mama com Terelu Campos

A més de Terelu Campos, Ana Rosa i Aguirre, més celebritats del nostre país han estat víctimes del càncer de mama i han aconseguit fer-lo desaparèixer. Entre totes destaquen tres dones molt conegudes dins el món de l'art.

Una és Luz Casal, que el 2007 va rebre la dura notícia que l'esmentada malaltia afectava un dels seus pits. Va seguir el seu tractament, va tirar endavant, però el 2010 li va ser diagnosticada la mateixa patologia a l'altre. Sempre va decidir explicar la veritat al seu públic mitjançant comunicats, entre altres coses, per “ajudar la gent a no tenir por del càncer”.

L'artista gallega va aconseguir superar la situació i el mateix li va passar a la també cantant La Mari de Chambao. Fa 17 anys va ser quan l'andalusa va topar amb el diagnòstic mèdic, que va ser un revés, però davant el qual es va mostrar molt forta. N'és una bona mostra que, sempre que va poder, va continuar pujant als escenaris mentre continuava amb el tractament.

Muntatge de fotos de Maria del Mar Rodríguez Carnero (La Mari, de Chambao) i Luz Casal, ambdues somrients
Luz Casal i La Mari han passat pel mateix tràngol que Terelu Campos | Europa Press, e-noticies.cat

Igual que totes, Encarna Salazar, una de les integrants del duo Azúcar Moreno, també va patir càncer de mama i l'ha superat. A ella li va ser detectat el 2007 i va deixar de banda la feina. Tanmateix, afortunadament, ho va superar i va tornar a cantar amb més energia i ganes que mai.