Muntatge amb imatge de Rosario Porto i una captura de les declaracions de la seva amant a 'Y ahora Sonsoles'

GENT

Com es va forjar el romanç que Rosario Porto va viure a l'esquena d'Alfonso Basterra

Surt a la llum el testimoni de l'amant de Rosario Porto, amb què es veia a l'esquena d'Alfonso Basterra

Rosario Porto va viure una autèntica història d'amor a l'esquena del seu marit, Alfonso Basterra, que sortia a la llum arran de la investigació pel crim de la seva filla Asunta.

Així, acabem de descobrir com es va forjar aquest romanç, gràcies al fet que Y ahora Sonsoles ha emès la declaració en exclusiva del que fos amant de Rosario Porto.

Pel que sembla, a Rosario Porto i al seu amant els va unir un tema purament professional. Tot va començar amb una trucada quan l'home en qüestió decidia contractar una persona que parlés francès per poder viatjar al Marroc.

Fotomuntatge d'Alfonso Basterra i Rosario Porto

"Vam quedar per veure'ns a la cafeteria Reno, davant del seu domicili", explicava al judici. Aquí formalitzen el viatge de feina, per partir cap a la destinació dues setmanes després. En total, viatgen al país fins a quatre vegades.

Unes trobades que van seguir a Santiago, encara que la part professional aviat va donar pas a un intens idil·li.

"Ens vam veure tres o quatre vegades per valorar la informació sobre el tema en què estàvem treballant", assegura el suposat amant de Rosario Porto.

La confessió de l'amant de Rosario Porto

A partir d'aquí ja no van poder amagar els sentiments ni la forta atracció entre tots dos. "Ens vam dirigir fins a Vilagarcía de Arousa a dinar a un restaurant proper al port. I, en acabar de dinar, vam fer una passejada amb vaixell per la ria", revelava.

Unes trobades que, en un primer moment, el mateix amant negava, però finalment acabava reconeixent. Sobretot, pels problemes familiars que això li pogués causar.

"Per por del problema familiar que em pot ocasionar, no vaig reconèixer anteriorment que aquell dia vam mantenir una relació sexual", assegurava.

Plànol curt de Rosario Porto declarant en el judici pel cas Asunta Basterra amb rostre seriós

Tot i això, no només va ser aquell dia, sinó que la història es repetia. "Al pis de General Pardiñas i Doutor Teixeiro vam mantenir altres relacions sexuals", acabava confessant.

Alguna cosa, que admetia la mateixa Rosario Porto, que detallava que no era una relació com a tal, sinó una sèrie de trobades.

Trobades que van mantenir en secret, fins que Alfonso Basterra se'n va assabentar. Allà, Basterra l'acusava d'haver-li trencat la vida "i fins i tot va donar una puntada de peu a la porta".

Captura de la declaració de l'amant de Rosario Porto a 'Y ahora Sonsoles'

Encara més, Rosario Porto va mantenir el contacte amb aquest home fins poc abans de la seva detenció. Així, ella li hauria compartit el malestar pel fet que algú hagués matat la seva filla Asunta.

Després d'aquesta confessió, Rosario era detinguda i enviada a la presó per l'assassinat de la nena. I la relació va acabar al juliol el 2013, el mateix dia de l'intent d'assassinat d'Asunta.

Una ruptura que canvia per sempre l'actitud de Rosario Porto i afecta de ple els tràgics fets que van tenir lloc després.

➡️ Gent

Més notícies: