Fotomuntatge de Pablo Castellano i María Pombo seriosos
GENT

María Pombo rep una informació que amarga el seu estiu amb Pablo Castellano

María Pombo acaba de saber una notícia que complica la seva situació professional i que podria tenir conseqüències

María Pombo és una de les influencers més reconegudes del nostre país. Amb més de tres milions de seguidors, la celebrity ha aconseguit fer de les xarxes socials el seu mitjà de vida. Tot i això, una nova llei per regular l'activitat d'aquest sector professional ha aconseguit fer un tomb considerable a la seva carrera.

La informació que ha amargat l'estiu de María amb Pablo Castellano és que no figura a la llista oficial d'influencers. L'Article 94 de la Llei General de Publicitat Audiovisual de 2023 recull fins a 36 persones destacades, entre les quals no figura el clan Pombo.

María Pombo somrient davant d'un micròfon vermell

María Pombo es queda fora de la llista oficial d'influencers

Maria Pombo forma part d'un dels clans més reconeguts dins l'univers digital. La dona de Castellano, juntament amb les seves germanes, conformen el més semblant a les 'Kardashians espanyoles'. Els perfils d'Instagram arrasen en seguidors i fins i tot han protagonitzat el seu propi documental.

Però malgrat l'èxit aclaparador, acaba de veure la llum una notícia que ha entelat l'estiu de María. Tal com s'acaba de saber, no figura a la llista d'influencers després de l'actualització de la Llei General de Publicitat Audiovisual.

Plànol curt de Maria Pombo fent una ganyota al plató de 'La Resistència'

En plena expansió i desenvolupament de la creació de contingut digital, es va aprovar una llei per regular aquest tipus d'activitats mitjançant l'Agència Tributària. Eren molts els famosos que aconseguien grans beneficis publicitant productes o col·laborant amb marques i es va crear una norma per controlar el sector.

Hisenda va obrir un termini que va finalitzar el dos de juliol passat perquè les influencers o creadors de contingut s'inscrivissin en una llista. Com a requisits principals, cal comptar amb més d'un milió de seguidors i superar els 300.000 euros bruts a l'any per feina com a influencer. També publicar 24 continguts o més en un període d'un any.

Tenint en compte aquestes dades, María podria estar perfectament a la llista oficial d'influencers. No obstant això, dels 36 inscrits, cap de les germanes Pombo hi figura. Sí que hi són Dulceida, Paula Echevarría, Ibai Llanos o Laura Escanes.

Això es dedueix que els ingressos de María Pombo no procedeixen, majoritàriament, de la seva activitat com a influencer.

Allò que Maria Pombo està obligada a fer a partir d'ara

Dimarts passat, el Consell de Ministres va donar a conèixer el nou Reial decret que regularà a partir d'ara el sector dels influencers. El Govern ha considerat oportú la regulació d'aquest tipus d'activitat dins del marc en què la societat actual es mou.

En qüestió de poc temps, ser influencer ha passat a considerar-se un mitjà de vida, encara que no tothom en pot viure. Tot i això, el seu creixement és exponencial, sobretot pels beneficis que algunes celebrities aconsegueixen guanyar.

María Pombo i Pablo Castellanos en una premiere de Prime Video

Per això s'han establert uns requisits per poder inscriure's al llistat oficial d'influencers. Tot i el que molts pensaven, sembla que María Pombo no és considerada prou rellevant a les xarxes socials.

La seva absència, i la de les seves germanes, ha cridat poderosament l'atenció i ha deixat la dona de Castellano en una situació complicada. A més, a la nova llei s'han establert unes normes que tota influencer ha de complir.

Una és que està prohibit compartir contingut que promogui l'exclusió social. O que faci apologia que la bellesa va unida a l'èxit. De la mateixa manera, caldrà classificar per edats tot el contingut que es comparteixi a partir de donar-se a conèixer la nova llei.

També s'ha de notificar quan una publicació es tracta d'una col·laboració pagada o publicitat, i la publicitat encoberta queda prohibida. Si no es compleixen aquestes normes, es podria imposar una multa de 10.000 euros mínim.

➡️ Gent

Més notícies: