Muntatge amb un primer pla de Leonor somrient amb els cabells mig solts i Joan Carles I i Sofia mirant-se seriosos
GENT

Leonor segueix els passos de la reina Sofia durant l'aniversari de Joan Carles I

La princesa Leonor i la reina Sofia han pres una decisió important relacionada amb el darrer aniversari de l'emèrit

Tant la princesa Leonor com la reina Sofia han pres una decisió important relacionada amb Joan Carles I: no assistiran al seu aniversari. Malgrat que totes dues han estat convidades, igual que la resta de la seva família, han optat per rebutjar la invitació. Tanmateix, això sí, per motius diferents.

Aquest 5 de gener, l'emèrit ha fet 86 anys i, per a l'ocasió, ha organitzat una gran festa a Abu Dhabi. Segons va avançar fa uns dies la revista Semana, el lloc que ha escollit per dur a terme aquesta reunió ha estat un barri luxós, Al Bateen.

Però el que ha generat més expectació ha estat la seva llarga i sorprenent llista de convidats. Tal com ha transcendit, l'avi de Leonor estarà envoltat de centenars de persones, entre elles, el seu company de regates Pedro Campos o el periodista Carlos Herrera.

El Rei Juan Carlos I caminant amb l'ajuda d'un bastó i d'un home
Joan Carles I celebra el seu 86è aniversari a Abu Dhabi | GTRES

No obstant això, la presència d'alguns membres de la família reial ha estat una incògnita fins a l'últim moment. Aquells que sí que van confirmar des del principi que assistirien a l'aniversari de Joan Carles I són el seu net Froilà i les seves filles, les infantes Cristina i Elena.

I encara que està previst que la resta de fills de les infantes també hi siguin presents, encara no s'ha confirmat aquesta informació. Els que segurament no viatjaran fins als Emirats Àrabs per acudir a aquesta reunió són els reis d'Espanya, les seves filles i la reina emèrita Sofia.

La princesa Leonor i la reina Sofia, dues de les grans absents a l'aniversari de Joan Carles I

Encara que tant la reina emèrita com Leonor estaven convidades a l'aniversari de Joan Carles I, totes dues han rebutjat aquesta invitació. Ara bé, per motius totalment diferents.

Des que va complir la majoria d'edat, la princesa d'Astúries ha adoptat cada cop més responsabilitats dins de la monarquia espanyola. I aquest seria el motiu principal pel qual no podrà assistir a la festa que el seu avi ha organitzat a Abu Dhabi.

La princesa Elionor, el rei Felip VI, la reina Leticía i la infanta Sofia posen a la jura de la constitució de la futura hereva d'Espanya el 31 d'octubre de 2023
Leonor i la resta de la seva família no viatjaran a Abu Dhabi | GTRES

Aquest 6 de gener, tan sols un dia després de la reunió social, està previst que se celebri la Pasqua Militar. Esdeveniment institucional al qual cada any acudeixen Felip VI i Letícia, i amb què donen el tret de sortida a la seva agenda anual.

Tot i això, aquest any serà especial, ja que serà la primera vegada que Leonor estigui present en aquest acte acompanyant els seus pares. Aparició que, segons ha transcendit, està previst que prepari al llarg del dia d'avui.

Per la seva banda, la infanta Sofia acaba de reprendre les classes a l'UWC Atlantic College de Gal·les. Després de passar Nadal amb la seva família, aquest 3 de gener, la jove va començar el segon trimestre en aquest internat.

Primer pla de la reina Sofia amb rostre seriós durant la inauguració de la FEBA a Madrid el setembre de 2023
La reina Sofia viatjarà a Grècia per assistir a l'homenatge del seu germà Constantí | GTRES

Qui tampoc serà avui a Abu Dhabi amb Joan Carles I és la seva dona, la reina Sofia. Des de fa molt de temps, els avis de Leonor fan vides separades i es reuneixen tan sols en dates assenyalades.

Segons ha confirmat Vanitatis en exclusiva, està previst que la mare de Felip VI viatgi a Grècia per un motiu molt especial. El pròxim 10 de gener es complirà el primer aniversari de la mort del seu germà, Constantí de Grècia. I per a l'ocasió, la família de la reina ha organitzat un funeral per retre-li homenatge.