Muntatge amb Leonor gest seriós, un bolero de la Loteria de Nadal i el bombo amb els números caient
GENT

Leonor es cola al sorteig de la Loteria de Nadal: el seu número de la sort

La princesa Leonor es converteix en protagonista el mateix dia que se celebra el sorteig de la Loteria de Nadal

La Loteria de Nadal per a molts suposa l'inici de les festes de Nadal. Aquest divendres, 22 de desembre, el Teatro Real de Madrid ha obert les portes un any més per celebrar el sorteig tan esperat. Un esdeveniment en què els qui participen tenen les seves preferències a l'hora d'escollir un número o un altre i en què aquest any Leonor s'ha fet un lloc.

Així, no són pocs els que aposten per la combinació perfecta per guanyar un dels premis més importants de la Loteria de Nadal. Comprar el número que s'ha somiat, la data de naixement d'algun fill o dates de celebracions de bodes. Però, a més, en aquest tipus de xifres més buscades entra en joc també la princesa Leonor.

Leonor passa a ser protagonista amb el seu número el dia de la Loteria de Nadal

La princesa Leonor, que ha estat protagonista de diversos moments rellevants al llarg de l'any que està a punt d'acabar, té un paper rellevant en aquest sentit. Així, el número que coincideix amb la data d'aniversari i en què va jurar la Constitució s'ha esgotat aquest any. Es tracta del número 31.023, data clau per a la història d'Espanya, que sembla que molts ciutadans s'han posat d'acord a aconseguir.

Fotomuntatge amb l'acte de la jura de la Constitució de Leonor de fons i al capdavant la princesa de blanc al mateix acte i amb el rostre seriós
La data en què Leonor va jurar la Constitució es converteix en el número de la Loteria de Nadal més buscat | Europa Press, e-noticies.cat

Però no només aquest, també uns altres números que reflecteixen fets protagonitzats per Leonor han estat dels més buscats. El 70.923, per exemple, és un altre número significatiu, ja que va ser el dia que va jurar la bandera a Saragossa. Es tracta d'una de les combinacions més perseguides per molts dels admiradors de l'hereva a la Corona esgotada en poques setmanes.

La veritat és que tots els números tenen exactament la mateixa possibilitat de sortir, però cada persona té les seves preferències. L'any 2020, una de les combinacions més sol·licitades era el número 14.320. Una xifra que feia referència a la data en què va començar la quarantena.

Un altre dels números més sol·licitats aquest 2023 ha estat el 20.823. Aquest va ser el dia en què Espanya va guanyar la final del Mundial de Futbol Femení a Austràlia. O el 23.723, dia en què es van celebrar les eleccions generals.

Més enllà de supersticions o números relacionats amb dates destacades, la veritat és que els famosos també participen en aquest sorteig de Loteria de Nadal. És el cas de Georgina Rodríguez, que l'estiu passat va passar uns dies de descans a Almeria i no va dubtar a aconseguir alguna butlleta.

La Princesa Leonor a la jura de bandera al Pati d'Armes de l'Acadèmia General Militar de Saragossa a 07 d'Octubre de 2023 a Saragossa
La data en què Leonor va jurar bandera ha estat una altra de les més demandades pels participants de la Loteria de Nadal | Europa Press

La parella de Cristiano Ronaldo es va acostar a una administració de loteria per adquirir diverses participacions de l'11.448 per al Sorteig de Nadal. Com era previsible, van ser molts els que, en conèixer la dada, es van afanyar després a comprar el mateix número que es va esgotar en poques hores.

Una llegenda relaciona un número del sorteig de Loteria de Nadal amb el pare de Leonor

Però hi ha una altra curiositat que té la família reial com a protagonista. Es tracta del número 00.000, el més baix de tots els que entren al bombo. És conegut com el 'número del rei', ja que es rumoreja que Loteries i Apostes de l'Estat el reserva i el regala al pare de la princesa Leonor.

Primer pla del Rei Felip VI mirant a càmera amb el rostre seriós
Una llegenda urbana assenyala que el pare de Leonor rep un nombre molt peculiar de la Loteria de Nadal | GTRES

Tot i això, la llegenda és falsa. Tant des del departament de comunicació de Loteries i Apostes de l'Estat com des del palau de La Zarzuela han desmentit diverses vegades aquesta dada. Asseguren que "no es regala al rei cap dècim amb el número 00.000 per al Sorteig de Nadal".