Muntatge de fotos de primer pla de Letizia Ortiz somrient i, al costat, una imatge del seu pare, Jesús Ortiz, amb cara seriosa

GENT

Jesús Ortiz hauria demanat un favor a Letícia que ella s'ha negat a complir

Jesús Ortiz està molt preocupat per la situació que travessa la seva filla i li ha aconsellat que abandoni La Zarzuela. Cosa que la dona de Felip s'ha negat a fer

Jesús Ortiz continua molt preocupat per la situació que travessa la seva filla Letícia. Les declaracions de Jaime del Burgo han situat la reina sota l'escrutini públic i li han provocat una gran angoixa.

En aquest sentit, la reacció del periodista ha estat propiciar un acostament amb la dona de Felip per intentar ajudar-la. Segons publica El Nacional, Jesús hauria demanat a la seva filla que assumeixi els seus sentiments reals i s'allunyi de La Zarzuela. Una petició que Letícia s'ha negat a complir.

La petició de Jesús Ortiz a Letícia: li demana que surti de La Zarzuela

L'aparició polèmica de Del Burgo ha fet que Jesús Ortiz i Letícia hagin lligat caps. Fa temps la relació entre pare i filla va quedar completament trencada després que el periodista refés la seva vida amb Ana Togores. La reina no va acceptar mai aquesta relació i va decidir donar suport incondicionalment a la seva mare, Paloma Rocasolano.

Jesús va quedar totalment al marge de la vida de Letícia i va ser declarat persona non grata a palau. De fet, la seva presència als actes més importants de la casa reial ha estat limitada i pràcticament ha estat a les ombres. Fins ara.

Muntatge de Letizia amb les mans juntes i un vestit rosa i Jesús Ortiz al carrer amb un vestit
Jesús Ortiz demana a Letícia que s'allunyi de La Zarzuela | e-noticies.cat, GTRES, Europa Press

La informació d'El Nacional apunta que Jesús no se n'ha separat i que fins i tot ha estat amb Felip i Leonor. Sembla evident que Ortiz vetlla pel benestar de Letícia i, per això, li ha demanat un favor que podria canviar la seva vida.

Pel que sembla, Jesús li ha aconsellat que surti de La Zarzuela i s'allunyi per un temps de Felip. L'objectiu és prendre distància de les declaracions controvertides de Del Burgo i que recapaciti sobre els seus sentiments reals. Si no és feliç al costat del rei, el millor per a ella és que no continuï amb el seu matrimoni.

Una petició molt arriscada que implicaria grans conseqüències a la casa reial i un dany considerable a la monarquia. Per això, Letícia ha optat per no seguir el consell del seu pare i s'ha negat a complir-lo.

La resposta de la reina a la petició de Jesús Ortiz

El Nacional sosté que Letícia no passa pel seu millor moment i que ha buscat consol en la seva família, inclosa la política. Per això, va cedir a acudir a l'aniversari de la infanta Elena, coincidint amb Joan Carles I, amb qui sempre ha tingut diferències notables.

Segons va opinar Pilar Eyre, aquest moviment de Letícia respon a la necessitat de buscar en la família de Felip una protecció més que necessària. “Ha hagut d'abaixar el cap perquè la protegeixi la família reial”, publicava la periodista.

Primer pla de Letizia amb rostre neutre amb unes arracades de diamant
Jesús Ortiz creu que Letícia no és feliç en el seu matrimoni | Europa Press

Ara bé, Letícia no només hauria lligat caps amb l'entorn del rei, també amb Jesús, a qui ha tornat a veure de manera habitual. Per a la consort, el seu pare sempre ha estat un exemple a seguir i pel qual va decidir convertir-se en periodista.

Tot i que no va encaixar gens bé el divorci dels seus pares, finalment ha acabat acceptant les decisions del seu progenitor. No obstant això, l'única decisió que es nega a assumir és que el seu matrimoni està tocat des de fa mesos.

Jesús creu que la seva filla fa temps que no és feliç amb Felip i que el seu paper en la corona és el que li impedeix fer el pas definitiu. Segons aquest mitjà, per a Ortiz resulta fonamental que la seva filla reflexioni i es prengui un temps per a ella.

Una cosa que Letícia no està disposada a fer, ja que és conscient de què implicaria marxar de La Zarzuela. Sembla que la imatge de la institució ha millorat gràcies a l'absència de l'emèrit i a la jura de Leonor. Raó per la qual la reina ha optat per aguantar l'espenta de Del Burgo i deixar que les aigües es calmin.