Muntatge de fotos de Jordi Basté, amb cara seriosa, i el logo de RAC1 de fons
GENT

Filtren l'any i el lloc on va néixer Jordi Basté: ni Tarragona, ni Girona

El periodista acumula una llarga trajectòria professional, sent un dels periodistes més coneguts del país

Jordi Basté és un dels periodistes radiofònics més coneguts de Catalunya. És director i presentador del programa El món a RAC1 i cada dia són milions els oients els que comencen el matí amb la seva veu. Una veu amb un accent, que deixa pocs dubtes sobre el seu origen.

Jordi Basté no és ni de Tarragona ni de Girona. El periodista va néixer a la ciutat més gran de Catalunya: Barcelona. I encara que no sol parlar gaire sobre la seva vida personal, si busquem una mica és fàcil conèixer l'edat que té Basté.

L'edat que té actualment Jordi Basté

El pas del temps no sembla afectar gaire una de les veus més conegudes de Catalunya. Jordi Basté va néixer a Barcelona el 1965, és a dir, actualment té 59 anys. Es va formar a la Universitat Autònoma de Barcelona i, des de llavors, la seva vida sempre ha girat al voltant del món de la comunicació a la Ciutat Comtal.

Imatge de Jordi Basté

Més enllà de la seva estimada ràdio, Jordi Basté també ha treballat a la televisió i ha publicat alguns articles a la premsa escrita. Així mateix, acumula diversos llibres i una infinitat de premis que n'elogien la pràctica periodística. L'últim va ser un Premi Ondas i el va rebre el 2018 a la categoria de millor presentador radiofònic.

Jordi Basté i el seu llegat en el món del periodisme català

El que tothom sap és que Jordi Basté és un periodista amb una llarga trajectòria professional, que ha passat per diversos mitjans de comunicació. Actualment el seu nom està lligat de forma incontestable a RAC 1. Però la veritat és que el seu camí en el periodisme ve de molt abans.

Va estar ni més ni menys que 22 anys a Catalunya Ràdio, una altra de les cadenes radiofòniques més escoltades del nostre país. Una sèrie de desacords amb la llavors directora va fer que posés punt final a la seva etapa a la cadena pública.

A la seva actual emissora va començar a la secció d'esports i, a poc a poc, va anar escalant fins al que més li agrada. Avui dia el programa és el més escoltat a Catalunya i s'emet de dilluns a divendres durant sis hores.

Es tracta d'un magazín on s'aborden diferents temes d'actualitat. Alhora, és el programa que li ha donat al català l'estabilitat que necessitava amb 59 anys, després de la separació de la mare de les seves filles .

➡️ Gent

Més notícies: