Muntatge d'una aula desenfocada, Fidel Albiac somrient amb una camisa blanca i Rocío Carrasco somrient amb una jaqueta de colors

GENT

Fidel Albiac està de celebració: la història de Rocío Carrasco arriba a la universitat

Una nova universitat espanyola ha desenvolupat un estudi relacionat amb les vivències que la dona de Fidel Albiac va relatar a la seva primera docusèrie

Fidel Albiac acaba de rebre la millor de les notícies. Després de més de 20 anys lluitant amb la seva dona Rocío Carrasco, han aconseguit que la història de l'empresària s'estudiï a les universitats del nostre país.

Després de l'emissió de Rocío: contar la verdad para seguir viva, han estat diversos els estudis que s'han desenvolupat al voltant d'aquest en relació amb la violència de gènere. Però ara una nova universitat s'ha unit a aquest moviment.

Primer pla de Rocío Carrasco i Fidel Albiac agafats de la mà
El matrimoni ha aconseguit que el cas de Rocío s'estudiï a la Universitat de Granada | Europa Press

Tal com ha transcendit, l'últim centre d'estudis que ha tractat el cas de la dona de Fidel Albiac dins de les aules ha estat la Universitat de Granada. I ho ha fet a través d'un treball titulat Análisis de la función cognitiva de los mitos sobre la violencia de género: el caso de Rocío Carrasco el caso de Rocío Carrasco (en català, 'Anàlisi de la funció cognitiva dels mites sobre la violència de gènere: el cas de Rocío Carrasco').

Els tres autors d'aquest estudi pertanyen al Departament de Psicologia Social, Centre de Recerca Ment, Cervell i Comportament de la facultat de Psicologia. Segons es pot llegir al resum d'aquest projecte:

"Aquest estudi analitza la funció cognitiva dels mites sobre la violència de parella contra les dones en la percepció social d'un cas de rellevància mediàtica a Espanya: el relat del documental Rocío Carrasco".

Rocío Carrasco en primer pla plorant a 'Contar la verdad para seguir viva'
El relat de Rocío ha aconseguit cridar l'atenció de tres catedràtics de la Universitat de Granada | Mediaset

A més, segons ha assegurat un dels seus autors al mitjà de comunicació Sevilla Viva, "aquests mites són idees prejudicioses, generalment falses". Aquestes idees "porten habitualment qui els té a minimitzar la violència, culpar les víctimes i exonerar de responsabilitat els agressors",

Fidel Albiac té molt per celebrar: el cas de la seva dona és analitzat a la Universitat de Granada

Fidel Albiac i la seva dona han aconseguit que el relat sobre la suposada mala vida que va viure al costat d'Antonio David Flores arribi a les aules de les universitats espanyoles. Notícia que no ha passat desapercebuda a les xarxes socials.

Tant és així que els usuaris de X no han trigat a dividir-se a banda i banda. Mentre que alguns han mostrat el seu rebuig cap a aquests estudis, uns altres no han trigat a celebrar-ho públicament.

Fidel Albiac i Rocío Carrasco a la inauguració del monument de Pedro Carrasco
Diversos defensors del Fidel i Rocío han celebrat aquesta notícia a les xarxes | GTRES

"Em sembla fantàstic que s'estudiï i es doni visibilitat", ha assegurat un internauta. A més, aquesta persona ha volgut compartir amb aquesta comunitat la seva experiència personal:

"No només a les capes baixes de la societat hi ha maltractament. La meva experiència personal amb companyes de la universitat, amb parelles directius de bancs que maltracten les seves dones, una ja morta".

Aquesta no és la primera vegada que el cas de la dona de Fidel Albiac és objecte d'estudi a les universitats del nostre país. Un dels treballs que més transcendència ha tingut ha estat l'elaborat pel periodista Raúl Villanueva Rubio a la Facultat de Comunicació i Documentació de la Universitat de Múrcia.

Aquest projecte, titulat Repercusión social, cultural y mediática del docu-reality Rocío, contar la verdad para seguir viva (en català, 'Repercussió social, cultural i mediàtica del docu-reality Rocío, contar la verdad para seguir viva'), va ser presentat com a treball de fi de grau. I encara que tot el projecte ha estat molt aplaudit, una de les parts que més va cridar l'atenció va ser el seu epíleg:

"A l'àmbit personal em va ajudar molt a entendre com funcionen les relacions socials i jeràrquiques que, tradicionalment, hem construït sobre la base d'una societat masclista". A més, ha assegurat que, així com la resta dels espectadors, també "es va estremir i va sentir a través de la pantalla l'angoixa amb què Rocío narrava el seu relat".

➡️ Gent

Més notícies: