Muntatge de Fernando Ónega en primer pla als Premis Ondas 2021 i ell abraçant Sonsoles Ónega als Premis Mainat
GENT

Fernando Ónega va celebrar un altre èxit amb la seva filla Sonsoles fa cinc setmanes

Fernando Ónega va celebrar fa poc un altre moment professional important per a ella

Fernando Ónega és un periodista veterà, que té una llarga trajectòria professional que li ha valgut per obtenir nombrosos premis. Tot i això, en les últimes setmanes, qui està rebent diversos guardons és la seva filla Sonsoles.

Fernando Ónega està pletòric perquè ella acaba de rebre un dels màxims reconeixements literaris. A més, fa unes setmanes va celebrar juntament amb aquest altre guardó en el marc del reconegut FesTVal de Vitòria.

Fernando Ónega celebra amb Sonsoles els seus darrers dos triomfs

Fernando Ónega és un apassionat del periodisme i aquest amor per la seva professió és el que va inculcar a les seves dues filles, Cristina i Sonsoles. De fet, totes dues han seguit el seu camí laboral, encara que és la segona qui és més coneguda pel públic pel seu treball davant de les càmeres de televisió.

Sonsoles Ónega amb el Premi Planeta a la mà donant el seu discurs de guanyadora
Fernando Ónega està orgullosíssim del triomf recent de la seva filla | Europa Press

Ell està molt orgullós de totes dues i amb elles celebra els seus èxits. I precisament celebrant triomfs junts és com es troba ara amb Sonsoles. És clar, perquè ella acaba de guanyar el Planeta per la seva novel·la Las hijas de la criada, després d'una interessant trajectòria literària.

Però és que, a més, l'11 de setembre, Fernando Ónega es va presentar per sorpresa al FesTVal de Vitòria per lliurar a aquella altre reconeixement. Ni més ni menys que hi va anar, sense dir-li res, per donar-li a la mà el guardó Joan Ramón Mainat per la seva carrera periodística. I això va comportar que tots dos es fonguessin en una calorosa abraçada i no poguessin evitar les llàgrimes.

Després, Fernando va prendre la paraula per mostrar el seu orgull públicament: “Has aconseguit el que jo mai: ser premiada en aquest festival. Fins fa poc tu i Cristina éreu les filles de Fernando Ónega, per a les coses bones i per a les dolentes. I des de fa una temporada jo soc el pare de vosaltres”.

Fins i tot, va aprofitar per donar-li un consell: “Alegra't per aquest guardó, però no t'ho creguis gaire. Com deia Fernán Gómez: 'Agraeixo el premi, però sé que l'any que ve li'l donaran a un altre'”.

Davant d'aquesta intervenció, la premiada va voler deixar de manifest que havia estudiat periodisme pel seu pare, encara que ell s'hi va oposar en un primer moment. I va exposar que Fernando era per a ella un exemple d'honestedat i de talent creatiu.

Fernando Ónega: tot sobre la relació amb la seva filla Sonsoles

Fernando Ónega té un vincle molt especial amb Sonsoles, i no només pel seu parentiu o perquè són companys de professió, també perquè els uneixen moltes altres coses. Un exemple és que tots dos estimen la terra natal d'ell, Galícia. Per això, sempre que poden fan escapades allà, on troben pau.

És més, amb la novel·la Las hijas de la criada que ha obtingut el Planeta, ella ret homenatge a aquest lloc i fa una picada d'ullet al seu pare. Sí, perquè l'obra se situa en aquell enclavament del nord d'Espanya per explicar la història d'una família que des de 1900 inicia un interessant periple empresarial. Desenvolupa un camí durant diverses generacions cap a l'èxit a través de la indústria conservera.

Sonsoles Ónega amb ulleres de sol i Fernando Ónega somrient al funeral de María Teresa Campos
Fernando Ónega comparteix amb la seva filla moltes coses que els fan estar especialment units | GTRES

Precisament posant sobre la taula l'àmbit de l'escriptura, hem de dir que Fernando i la seva filla també comparteixen aquesta passió. N'és una bona mostra que tots dos han desenvolupat, paral·lelament a la periodística, una carrera en aquest sector. Tot i que ella s'ha decantat més per la faceta de ficció i ell ha optat per escriure llibres relacionats amb la política i la història del nostre país.

Tot això ha fet que tots dos tinguin una relació única, que no dubten a mostrar públicament sempre que poden. Sobretot ella, que fins i tot utilitza les xarxes més d'una vegada per compartir fotografies junts o per presumir dels valors que Fernando Ónega li ha inculcat.