Muntatge amb Felip VI amb una fèrula a la mà i Letizia agafada del braç vestits de negre
GENT

Felip i Letícia permeten que es faci públic el problema que no poden solucionar

La casa reial fa públic com continua la lesió que fa mesos que el rei Felip VI arrossega a la mà esquerra i que sembla no arribar a curar-se del tot

En els darrers actes públics d'aquests mesos, el rei Felip VI ha cridat l'atenció per la fèrula que porta a la mà esquerra. Això és a causa d'una lesió que va patir jugant al pàdel en un dels seus dies d'oci i descans. Des de llavors, la casa reial ha estat molt transparent amb el problema de salut que travessa Felip VI.

Tal com va transcendir fa uns mesos, l'actual rei d'Espanya té una "tendinitis a l'escafoide", un dels ossos fonamentals per a una mobilitat de la mà correcta.

De nou, des de la casa reial han tornat a actualitzar l'estat del monarca de manera pública i assegurant que encara no està recuperat. Sembla que aquest revés està sent tot un maldecap per al rei Felip VI, encara que la seva atapeïda agenda continua endavant.

El rei Felip VI fa mesos que arrossega una lesió a la mà esquerra

Per parlar sobre aquesta malaltia que pateix el rei Felip VI ens hem de remuntar a principis d'octubre. Va ser al 40è aniversari de la Confederació Empresarial Basca quan el vam veure amb una bena compressiva blanca. Aquesta mateixa bena la va portar a la desfilada del 12 d'octubre.

El Rei Flip VI donant un discurs amb una mà embenada
Felip VI apareixia a principis de setembre amb un embenat blanc a la mà esquerra | Europa Press

Tanmateix, sembla que la lesió no remetia, per la qual cosa va haver de recórrer a una fèrula. El rei Felip apareixia a la 43a edició dels Premis Princesa d'Astúries i també a l'acte de jura de la Constitució de la princesa Leonor amb aquesta fèrula.

Això va fer despertar tota mena d'hipòtesis sobre què era el que havia passat. Tal com es va explicar, tot va passar durant una jornada de pàdel en un dels seus dies de lleure. En un primer moment, es va considerar la possibilitat que el rei s'hauria sotmès a una operació per tal de solucionar el seu trencament, però després va ser desmentit.

Segons hem pogut saber, portar la fèrula a la mà esquerra forma part del tractament que, combinat amb sessions de radiofreqüència, podria solucionar-ne la malaltia d'una vegada per totes. D'aquesta manera Felip VI s'estalviaria passar per una intervenció quirúrgica.

La casa reial fa públics nous detalls sobre la lesió de Felip VI

Ara, des de la casa reial han estat molt concisos amb les darreres novetats sobre l'estat de la lesió del rei.

Muntatge del rei Felip VI amb una fèrula a la mà
Felip VI compleix amb la seva agenda amb total normalitat | GTRES, e-noticies.cat

Segons el comunicat emès, "no hi ha cap novetat respecte a la lesió que té Sa Majestat el rei en una mà". Tant Felip VI com Letícia han volgut ser molt transparents amb la lesió. I sembla que, de moment, haurà de seguir amb l'embenat oportú.

Ara bé, això no ha frenat en absolut el rei Felip de continuar amb tots els compromisos de la seva atapeïda agenda. Per tant, és més que probable que vegem Felip amb aquest embenat en el discurs de Nadal que oferirà el pròxim 24 de desembre.