Muntatge del Rei Felip VI amb el rostre seriós i la Reina Letizia parlant
GENT

Felip i Letícia discuteixen en descobrir què passarà a La Zarzuela d'aquí a uns dies

Felip i Letícia mostren de nou el seu desacord en un moment molt especial per a la família de l'actual monarca

Felip i Letícia viuran els pròxims dies de nou esdeveniments que posaran a prova la seva relació. Els monarques, ferms en la seva decisió de donar la millor imatge possible de la Corona, es troben davant d'una situació complicada. Justament després que hagin sortit a la llum les polèmiques declaracions de Jaime del Burgo, que assegura haver mantingut un afer amb Letícia, els reis reben el Nadal més complicat.

S'acosten dates compromeses per a l'entorn de La Zarzuela. I no només perquè falti poc més d'una setmana per a la nit de Nadal, sinó perquè abans hi ha una altra cita important al calendari, l'aniversari de la infanta Elena. La germana gran del rei Felip VI bufarà 60 espelmes, un aniversari especial en què comptarà aquesta vegada amb la presència del seu pare.

Felip i Letícia no es posen d'acord en un assumpte de pes per a la família

Així, està previst que la setmana que ve el rei emèrit torni a trepitjar el nostre país per assistir a l'aniversari de la seva filla. Segons ha transcendit, el pròxim dia 20 se celebrarà un dinar íntim al qual acudiran els pares, les germanes i els nebots del rei Felip VI, a més d'altres parents propers.

Una cita en què els reis són dubte segons apunta el diari En Blau. I és que el fet que la infanta Elena organitzi una festa a la residència familiar “no ha semblat bé”. Només uns dies després, el monarca es dirigirà a la nació per fer el discurs de Nadal i no vol ser objectiu de comentaris per aquesta festa.

Però no només això, és possible que Joan Carles també assisteixi com a convidat a la inauguració de l'estadi del Reial Madrid, el Santiago Bernabéu. Dues cites molt properes a la nit de Nadal, excusa perfecta perquè el pare del rei passi aquestes festes en família.

Muntatge de la Reina Letizia parlant amb una imatge del Rei Felip VI amb la cara estranya
Felip i Letícia han protagonitzat de nou un desacord en què Joan Carles té molt a veure | GTRES, e-noticies.cat

Una presència que incomoda i molt la reina Letícia. Després de l'última i recent visita de Joan Carles a la capital amb motiu de l'aniversari de Leonor, sembla que el van convidar a marxar després d'acabar el sopar. Els reis no li permeten que romangui a La Zarzuela, un lloc on no és benvingut.

Els actuals monarques no volen que la presència de Joan Carles taqui de cap manera la imatge que tant s'estan esforçant a mostrar. Tot i això, la visita imminent de Joan Carles a la capital hauria desencadenat de nou, segons el diari En Blau, una discussió entre Felip i Letícia.

Si bé a Felip no li importa que el seu pare torni al palau de La Zarzuela, Letícia ni s'ho planteja. Només han passat uns dies des que va sortir a la llum el testimoni de l'excunyat de la reina assegurant que havia estat el seu amant. L'arribada imminent de l'emèrit a La Zarzuela estaria tensant encara més la relació dels monarques actuals.

Durant molts anys els reis s'han esforçat per desvincular els darrers successos de l'emèrit amb la imatge de la Corona. No obstant això, ara sobre Joan Carles ja no pesa cap càrrec judicial, motiu pel qual aquest reclamaria llibertat de moviments a Espanya.

Aquest fet ha provocat que el marit de Sofia de Grècia hagi aterrat al nostre país un total de sis ocasions aquest any. A més, també s'ha desplaçat a ciutats europees com ara París, Londres i Ginebra.

D'aquí a pocs dies els monarques s'enfronten a trobades familiars incòmodes

És gairebé segur que Letícia no pugui impedir que el sogre retorni al país del qual va ser cap d'Estat. Així i tot, no deixaria que pogués celebrar el Nadal en aquella que va ser casa seva durant diverses dècades. Encara que no rebi invitació de La Zarzuela, el rei podria quedar-se a sopar amb la infanta Elena, Froilà i Victòria Federica.

Muntatge de fotos de primer pla de la infanta Elena, somrient, i al costat el seu pare Joan Carles I de Borbó, amb bitllets d'euros de fons
L'aniversari de la infanta Elena portarà el rei emèrit a Espanya | GTRES, Europa Press, e-noticies.cat, Twinsterphoto

La filla gran dels reis emèrits compta amb un habitatge al centre de Madridque recentment ha reformat i adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. Una casa on la infanta Elena, segons el diari esmentat anteriorment, tindria intenció que el seu pare visqués els seus últims anys.