La família Tous: Les seves quatre filles i un imperi milionari marcat per la polèmica
Tous compta amb 702 botigues repartides a 53 països, a més d'unes vendes milionàries. Cal recordar que els orígens de Tous es remunten a l'any 1920
Si hi ha un clan poderós a Catalunya, és la família Tous. La marca de joieria catalana ja és tota una superpotència i el seu mític os, s'ha convertit en un símbol d'exclusivitat i luxe conegut a escala internacional. Una empresa que l'any 2020 va fer ni més ni menys que 100 anys.
Actualment, Tous compta amb 702 botigues repartides a 53 països, a més d'unes vendes milionàries. Els orígens de Tous es remunten a l'any 1920, quan Salvador Tous, un jove aprenent, es va iniciar a l'ofici de rellotger.
No va ser fins al 1930 quan es va traslladar a Manresa, a la província de Barcelona, i va obrir el seu propi establiment. L'any 1953 s'hi va incorporar el seu fill, el qual, juntament amb la seva dona, Rosa Oriol, i les seves quatre filles, van convertir Tous en la marca que coneixem avui dia.
Les filles del matrimoni són: Alba, Rosa, Marta i Laura. De les quatre, Alba Tous és la més activa a l'empresa. De fet, l'any 2008, va prendre el relleu com a presidenta del negoci.
El patrimoni milionari de la família Tous
Fora dels negocis, la família Tous té un gran patrimoni immobiliari. I és que el clan compta amb nombroses empreses. Una d'elles és La Canterana, la qual es dedica al lloguer de béns immobles.
A més, tal com va confirmar Vanitatis, aquesta empresa té un capital social de 86 milions d'euros i un patrimoni de 112.256.008 euros. La família Tous destaca per mantenir un estil de vida molt discret i tranquil. Una de les seves ubicacions preferides és Cadaqués, a la província de Girona.
El mitjà esmentat anteriorment, també va assegurar que allà, la família de joiers té un dels seus diversos refugis per fer alguna petita escapada.
La família Tous marcada per la polèmica
No obstant això, a la família Tous no ha estat tot color de rosa. I és que l'any 2020, el negoci català es va veure embolicat amb una polèmica. Aquesta estava relacionada amb la venda de joies farcides amb materials no-metàl·lics, així, la Fiscalia sostenia que venien productes falsament publicitats.
"Estem tranquils perquè confiem en la justícia amb qui col·laborem estretament per aclarir la situació", va dir en el seu moment Alba Tous. Una controvèrsia que es va produir després que l'associació de consumidors i usuaris de joies Consujoya presentés una demanda. Finalment, l'Audiència Nacional va concloure que no veia delicte.
Més notícies: