Fotomuntatge d'Eduardo Mendoza i la seva dona, Rosa Novell
GENT

Eduardo Mendoza i la seva tràgica història d'amor amb la famosa actriu Rosa Novell

L'escriptor Eduardo Mendoza és el convidat d'aquesta nit d''El Hormiguero', presentat per Pablo Motos

L'escriptor Eduardo Mendoza és el convidat d'aquesta nit d'El Hormiguero, presentat per Pablo Motos. Es tracta un dels escriptors més prolífics del nostre país. Tot i això, lluny de la seva trajectòria professional, la seva vida personal està marcada per un tràgic amor.

Però anem per parts. Eduardo Mendoza, nascut l'11 de gener del 1943 a Barcelona, va estar casat amb Anna Soler, una important arquitecta catalana. La parella va tenir dos fills en comú: Ferran i Alexandre.

Desafortunadament, van decidir posar punt final al seu matrimoni. Encara que no va ser una separació convulsa, ja que tots dos mantenen una molt bona relació personal. I és que han estat vistos públicament més d'una vegada.

Després del divorci amb la seva primera dona, Eduardo Mendoza va decidir canviar de residència. D'aquesta manera, va deixar el barri de Sant Gervasi per instal·lar-se a nou habitatge situat a l'Eixample de Barcelona. Al centre de la ciutat comtal.

Eduardo Mendoza i Rosa Novell i la seva història tràgica d'amor

Eduardo Mendoza i Rosa Novell van començar una relació sentimental. Ho van fer ja de grans, quan ell era un escriptor consagrat i ella una gran del teatre. Per aquest motiu, és probable que la parella no tingués fills en comú.

I tenint en compte les declaracions de la famosa actriu, ja morta, podríem afirmar que l'escriptor va ser el seu gran amor. "L'home de la meva vida, el millor i el millor que m'ha passat, és el meu home, no n'hi ha cap altre", va confessar.

Imatge d'Eduardo Mendoza amb els reis d'Espanya

Un amor marcat per una llarga malaltia

Malauradament, la relació de tots dos va estar marcada per una dura i llarga malaltia. L'any 2013 van diagnosticar-li un càncer de pulmó a la catalana. A més, un any més tard i a causa del tractament, Rosa Novell va perdre la visió.

Tot i això, no li va impedir pujar a l'escenari el novembre del 2014 per interpretar el seu últim paper a L'última trobada. Rosa Novell va morir el 25 de febrer del 2015 als 61 anys després d'una lluita incansable contra aquesta malaltia.

El funeral de Rosa Novell va ser multitudinari i Eduardo Mendoza li va voler dedicar unes últimes paraules. "Ha estat un viatge d'aprenentatge, on la Rosa va mostrar les seves millors cares. Tot i que era una persona de caràcter vehement, ha anat apareixent la tranquil·litat, la paciència i la dolçor".

"Per tots els centres per on ha passat, ni tan sols quan la sotmetien a tractaments dolorosos, no ha deixat de donar mai les gràcies", va concloure visiblement emocionat Eduardo Mendoza.

➡️ Gent

Més notícies: