Muntatge amb la princesa Elionor seria posant-se els cabells darrere de l'orella i la infanta Sofia somrient mirant cap amunt

La dada que marca la diferència entre la princesa Leonor i la infanta Sofia

La princesa Leonor té un gran estatus davant l'opinió pública

La princesa Leonor fa setmanes que està al centre de l'ull públic. Des de la seva jura de la bandera fins a la seva presència als Premis Princesa d'Astúries, la primogènita de Felip VI ha estat la protagonista indiscutible. Molts mitjans de comunicació afirmen que el fenomen de la 'Leonormania' és tota una realitat.

La princesa Leonor acapara l'atenció mediàtica tant dins com fora del nostre país. Ara, els resultats d'una enquesta realitzada per SocioMétrica per a El Español asseguren que l'hereva al tron té la millor puntuació dins de la família reial. Una dada que supera, amb escreix, la seva germana, la infanta Sofia.

La princesa Leonor compta amb el vistiplau de l'ull públic

Sembla que la princesa Leonor està contribuint en ressorgir la imatge de la monarquia, o almenys, a tornar a aixecar l'interès per la institució. Els mitjans més cortesans ja li han donat nom: 'Leonormania'. La setmana passada, després dels Premis Princesa d'Astúries, totes les revistes van col·locar l'hereva al tron a les portades.

Primer pla de la princesa Leonor saludant i mirant a càmera
La princesa Leonor, molt ben valorada per la societat espanyola | GTRES

Però, a més, si tirem per l'audiovisual, la retransmissió dels Premis va marcar 5.4 punts i 458.000 televidents més que l'any passat. És innegable que la princesa Leonor ha despertat simpatia a gran part de la societat espanyola.

El baròmetre de SocioMètrica, realitzat pel diari El Español, ha revelat quina és la puntuació que la societat dona a la princesa Leonor. La noia ha aconseguit un notable 8,2, superant el seu pare, Felip VI, que n'ha obtingut un 7,3. Però, a més, també ha quedat per sobre de la seva germana, la infanta Sofia, que ha aconseguit una puntuació de 7,1 en aquesta enquesta.

Leonor, recolzada per la part més jove de la societat

Els resultats mostren que el suport que rep Leonor és per part dels joves de la societat, els quals solen mostrar una indiferència més gran cap a la monarquia espanyola. Aquest segment de la societat, que és menor de 30 anys, és la que atorga a Leonor un 7,8, segons El Español.

Pel que fa al futur de Leonor com a reina d'Espanya, sembla que els joves tenen molt clar que l'hereva al tron regnarà. Segons l'enquesta, el 61% de la població més jove considera que sí que durà a terme el seu regnat. Però, malgrat tot l'enrenou que la princesa Leonor està despertant ara mateix, hi ha dos pensaments molt diferenciats sobre si la monarquia millorarà en tenir-la a ella com a reina.

Leonor amb rostre neutre al Premi Princesa d'Astúries
Les especulacions sobre el seu futur com a reina no deixen d'aparèixer | Europa Press

D'una banda, l'estudi recull que el 37% confien en Leonor com a reina i tot el que pot sumar a la monarquia espanyola. Mentrestant, hi ha un altre moviment, que formen el 36%, que opinen que això no serà així. La resta, que són el 26%, han preferit no posicionar-s'hi.

Des d'E-Notícies vam poder parlar amb Jaime Peñafiel sobre aquesta qüestió, i el periodista ho tenia clar. Davant el futur regnat de Leonor a Espanya, el cronista ens assegurava que “temps al temps”. A més, també sembrava el dubte sobre si d'aquí a 20 anys continuarà existint la monarquia.