Muntatge d'una imatge aèria de Rupià i Enric Auquer somrient en vestit vermell
GENT

El bonic poble de Catalunya on va néixer Enric Auquer, actor de ‘Com si fos ahir’

El jove actor català va néixer en un petit municipi que compta amb una interessant i llarga història

Enric Auquer és un actor català que s'ha guanyat el reconeixement a base del seu esforç i treball. Els seus inicis són humils, igual que el seu origen. El jove va néixer en un petit poble de la província de Girona que guarda un passat màgic en la seva història.

Va créixer en una família que sempre va apostar per ell i que va recolzar-lo en la seva carrera professional des dels seus inicis. De fet, va ser la seva mare qui el va animar a apuntar-se a teatre per canalitzar tota l'energia d'un jove hiperactiu. En la interpretació va trobar el seu camí, passió i destí.

Això sí, sense oblidar Rupià, el petit poble de la comarca del Baix Empordà que el va veure néixer el 28 d'agost del 1988. Amb poc més de 300 habitants, aquesta localitat és una de les més emblemàtiques de la demarcació.

Primer pla de l'actor català Enric Auquer amb cara seriosa

El bonic poble d'Enric Auquer

Rupià se situa sobre una zona volcànica que el fa mereixedor d'una energia i essencial especial. Està situat al nord-oest de la capital comarcal i inclou els agregats de Sobrevila i La Talaia. La seva aparició no és tardana, ja que s'han trobat vestigis d'un poblat ibèric i restes d'època romana abundants.

Per això Rupià no només és el poble d'Enric Auquer, sinó que també ho va ser de desenes de persones des de fa segles. De fet, apareix documentat per primera vegada l'any 1.139 i consta que el nucli de població va ser emmurallat a finals del segle XV.

Sens dubte, un enclavament especial que pot despertar la curiositat dels amants de les zones volcàniques. Així com els que visiten pobles amb història i trajectòria en altres segles i civilitzacions. Més enllà de tot això, avui dia es coneix Rupià per ser el bressol d'un dels actors més populars del país.

Una cursa a l'alça

Enric Auquer va tenir una adolescència complicada per ser un noi hiperactiu i no saber bé a què dedicar-se. La idea de la seva mare va arribar en el moment perfecte i ella mateixa el va animar a apuntar-se a un curs de teatre a Barcelona.

La dona no anava desencaminada i, a partir de llavors, Enric Auquer va sentir que això era el que l'apassionava. No va trigar gaire a anar apareixent en escena i es va estrenar l'any 2009 amb la pel·lícula Dieta Mediterránea.

Però va ser la sèrie Com si fos ahir de TV3 la que el va alçar a la popularitat i a partir de la qual no ha deixat de treballar. Fins al punt de guanyar un premi Goya pel seu paper a la pel·lícula Quien a hierro mata, de Paco Plaza. Des d'aleshores, són múltiples els directors de cinema que aposten pel seu talent.

Enric Auquer ha estrenat aquest any Mamífera, un altre film que el posiciona com un dels millors actors del país. També ha treballat per a Netflix, per la qual cosa el seu currículum sembla no tenir límit ni fi.

➡️ Gent

Més notícies: