Muntatge d'una imatge panoràmica de Tiana i Josep Cuní somrient en vestit gris
GENT

El bonic poble de Barcelona que va veure néixer Josep Cuní

El presentador recorda els seus orígens, que s'ubiquen en una humil família de pescadors a la comarca del Maresme

Josep Cuní és un dels periodistes catalans amb més trajectòria. Són molts els passos que ha fet en el món del periodisme i té moltes experiències en aquesta professió. Però si hi ha alguna cosa que mai no oblida són els seus orígens.

El presentador sempre ha parlat del poble que el va veure néixer i a qui li deu tot. Allí va aprendre el significat de la paraula esforç, ja que des de ben petit va haver d'ajudar la seva família. La qual era molt humil i es dedicaven a la pesca.

La seva passió pel periodisme el va portar fins a Barcelona ciutat, però el record i el cor saben molt bé on posicionar-se. Tiana és el poble de Josep Cuní, una localitat costanera de només 9.000 habitants.

Josep Cuní a Catalunya Ràdio

Josep Cuní no oblida l'encant del seu poble

Tiana s'ubica a la comarca del Maresme i el separen 15 quilòmetres de la capital catalana. A la localitat es viu tranquil i a prop del mar, per la qual cosa sempre es pot convertir en un bon refugi per fugir del soroll de la gran ciutat. Les muntanyes plenes de vegetació i de roques combinen amb l'arribada al mar i fan de Tiana un poble únic.

Josep Cuní va néixer el 4 d'octubre del 1954 i, encara que des de ben petit va haver d'ajudar el seu pare a la peixateria, ell sabia que aquest no era el seu futur. Però sí que va aprendre bé què era el sacrifici, per això va començar a estudiar Dret a les nits.

Però el camí de la vida el va portar fins a la seva veritable passió: el món de la comunicació. Els seus inicis van passar per Ràdio Joventut de Barcelona, així com per Ràdio Terrasa i Barcelona. La seva aventura va passar uns mesos pels Estats Units i, en tornar, va fitxar per la acabada de crear COMRàdio.

El salt a la TV3 va tenir lloc l'any 2004 amb el magazín Els matins i s'hi va mantenir durant fins a set temporades. 8tv, la cadena Ser i RNE han estat els seus últims passos en el món del periodisme, el qual no té previst abandonar a curt termini.

Helena García Melero i Josep Cuní al 'Tot es mou'

La bonica família de Josep Cuní

El presentador està casat amb la Montse i és pare de dos fills: Noemí i Gerard. La vida també li ha regalat la sort de ser avi i té quatre nets.

Tot i que tots ells són el veritable motor de la seva vida, poc se sap sobre la seva identitat. Prefereixen viure apartats dels focus i els micròfons que han donat les ales professionals a Josep Cuní durant els anys de la seva carrera.

➡️ Gent

Més notícies: