Muntatge d'Alba Santana seriosa en ulleres de sol i jaqueta verda i una imatge en blanc i negre de Mila Ximénez
GENT

Arriba el dia més trist d'Alba Santana: la seva vida després de perdre Mila Ximénez

La vida de l'única filla de Mila Ximénez tres anys després de la mort de la popular periodista

Avui és el tercer aniversari de la mort de la popular Mila Ximénez. Un any abans, la periodista havia anunciat que patia càncer de pulmó amb metàstasi, però ella es va mostrar convençuda de continuar gaudint-ne amb la seva filla Alba i els seus nets. Ara, tres anys després de la seva mort, la filla de la col·laboradora té present en el record el fort vincle que va mantenir amb la mare.

Alba, que va néixer fruit de la seva relació amb el tennista Manolo Santana, va tenir una infància marcada per la dolorosa separació dels pares. Tot i que durant uns anys Mila va veure com la seva filla creixia lluny d'ella, la veritat és que sempre van estar molt unides.

Muntatge d'un primer pla d'Alba Santana somrient i Mila Ximénez somrient amb una samarreta negra

Santana sempre s'ha mantingut discreta i allunyada del focus mediàtic. L'última vegada que es va deixar veure pel nostre país va ser al funeral del seu pare, Manolo Santana, el desembre de 2021. Alba té fixada la seva residència a Amsterdam, on viu amb el seu marit, Aviv Miron, i els seus dos fills, Alexander i Victoria.

Una data que porta records dolorosos a Alba Santana

La filla de Mila Ximénez va estudiar Hostaleria a Suïssa, on va conèixer el pare dels seus fills. Van començar com a amics i ell va acabar la carrera i va tornar a casa amb els seus. Després d'una visita d'Alba per conèixer els seus pares, ella va perdre el vol de tornada a Suïssa, aleshores es van adonar que estaven fets l'u per a l'altre.

Sis mesos després de la mort de Mila, Alba va haver d'enfrontar-se a la dolorosa pèrdua del seu pare. El popular tennista Manolo Santana moria a causa d'una fallida cardíaca. Només dos mesos després, Alba intervenia en directe a Sálvame per desmentir certes informacions relacionades amb l'herència dels seus pares.

Alba Santana amb un abric verd i uns auriculars col·locant-se les ulleres al cap

Una ocasió que va aprofitar per expressar quins eren els seus sentiments: "Els trobo molt a faltar. Amb el meu pare és diferent perquè tenia menys relació. Amb la meva mare tenia una relació molt diàriament", revelava.

Aleshores la jove va donar a conèixer què havia après de la seva mare. "Em va ensenyar a viure la vida intensament i he de tirar endavant, però la trobo a faltar". Unes paraules que posaven de manifest l'estreta relació que hi havia entre elles malgrat la distància geogràfica que les separava.

"Em costa que mai més no la tornaré a veure. Ho consultava tot amb ella, i m'importava molt la seva opinió", deia llavors.

Alba Santana va explicar com se sentia després de perdre la seva mare

Quan el juny de 2020 a Mila Ximénez li van detectar la malaltia que va acabar amb la seva vida, Alba va ser la primera persona a qui ho va comunicar. Un gest que posava en relleu la confiança que hi havia entre totes dues.

"El pitjor que porto és saber que no la tornaré a veure. Em poso moltes vegades els vídeos i àudios de la meva mare perquè m'agrada molt sentir la seva veu", revelava Santana.

Per acabar, Alba va reconèixer que no es trobava en un bon moment anímic. "Vull estar bé, no em reconec quan estic així, tan malament, tan baixa, no em reconec. Intentaré estar bé, que és el que ella hauria volgut", assegurava.

Fotografia d'Alba Santana somrient al plató de 'Supervivientes 2016'

Avui és per a Alba, i els éssers estimats de Mila Ximénez, un dia complicat. Sempre al record, la periodista va rebre fa avui un any l'últim homenatge televisiu. Al programa final de Sálvame, els seus companys van guardar uns minuts per recordar una de les figures més rellevants del ja desaparegut programa.

➡️ Gent

Més notícies: