Xavi Hernández es mossega el llavi

FUTBOL

El Barça guanya el Celta i Xavi Hernández queda tocat per les seves declaracions

L'equip blaugrana ha guanyat sobre la botzina (1-2), però les sensacions al joc segueixen sent dolentes

La decrepitud s'ha instal·lat al Barça. Quan hi ha un mínim fonament sobre el qual créixer, desapareix, i les bones sensacions es dilueixen cada cop més ràpid. Si l'anàlisi habitual és que les segones parts eren millors que les primeres, davant del Celta ha estat tot al contrari. Tot i la victòria en el descompte amb gol de Lewandowski (1-2), la temporada es farà molt llarga als blaugranes.

Perquè el Barça no aprèn. Els mals d'aquest equip sempre es repeteixen i l'equip ha tornat a assenyalar. És una tònica habitual que l'equip rebi un gol en contra als pocs minuts de partit i Balaídos ha reviscut aquesta perillosa dinàmica.

Aquest cop, el Celta ha posat l'empat abans d'arribar als dos minuts de la segona meitat. Els jugadors blaugranes surten adormits i aquesta relaxació passa factura. El tècnic, Xavi Hernández, va dir públicament que buscava una reacció als seus jugadors quan va anunciar la sortida del club a final de temporada, però les desconnexions i l'apatia segueixen intactes.

L'últim precedent va ser a Copa del Rei, quan Guruzeta va obrir el marcador per a l'Athletic Club amb un gol als 40 segons. Davant el Granada, Bryan Zaragoza va veure porta tot just començar. I a Montjuïc, contra el Deportivo Alabès, Samu Omorodion va posar el seu equip al davant al marcador als 17 segons.

Així mateix, hi ha una dada alarmant que posa en relleu els problemes del Barça i la fragilitat defensiva de l'equip. El periodista Fermín Suárez ha assenyalat a la xarxa social X que els blaugranes han 10 gols del minut 45 al 60, i 7 han estat en els darrers 7 partits.

El Celta es va deixar anar la cabellera després de passar la major part del primer temps a camp propi. A la represa, el conjunt local va ser més valent i va intentar buscar-li les pessigolles al Barça, a qui va posar en dificultats durant diversos minuts.

Robert Lewandowski està de dolç

Una de les notes positives del partit és Robert Lewandowski. El polonès, criticat durament durant tota la temporada, ha recuperat l'olfacte golejador i és determinant per al Barça. El seu gol a l'Alabès, després de gairebé 2 mesos sense veure porta a la Lliga, sembla que ha estat un punt d'inflexió.

Amb els seus 2 gols al Celta, Lewandowski ha marcat per tercera jornada consecutiva al campionat domèstic, i està traient les castanyes del foc al seu equip. En un primer temps sense gaires espais i amb dificultats per ser fluid, Lewandowski va aparèixer per avançar el seu equip. Al final va arribar per això.

Amb el gol, Robert Lewandowski ha superat els 48 gols que va anotar David Villa amb el Barça. Tot i això, l'asturià va necessitar 119 partits per assolir aquesta xifra, mentre que el polonès ha perforat la porteria rival per 50a ocasió en 79 partits.