Xavi Hernández mira fixament a càmera amb un mig somriure

FUTBOL

Xavi Hernández: 'No descarto tornar a entrenar el Barça'

El tècnic ha atès els mitjans a la seva primera roda de premsa després d'anunciar el seu adéu del Barça en finalitzar la temporada

El tècnic del FC Barcelona, Xavi Hernández, ha atès els mitjans de comunicació a la prèvia del partit davant l'Osasuna. A la seva primera roda de premsa després d'anunciar el seu adéu a final de temporada, l'egarenc ha deixat titulars interessants.

Xavi Hernández ha dit que "necessitem unitat, ara més que mai. Agraeixo el suport de l'afició, la reacció és espectacular, també del vestidor i de la directiva".

Sobre Osasuna, el proper rival, ha explicat que “volem competir i fer-ho bé. Són una roca defensivament i té futbol directe”, i ha elogiat el tècnic rival, Jagoba Arrasate. "Treballa molt bé", ha dit.

Xavi Hernández: "A principi de temporada ja ho tenia decidit. No es valora la nostra feina"

El tècnic ha analitzat els problemes de l'equip aquesta temporada: "Ens hem d'ordenar més, atacar millor i defensar millor. Això fa que baixi la confiança, estem més vulnerables. Crec que passa aquí"

"El tema mental ve perquè el futbolístic no és l'adequat. No estem al nivell, per això l'anunci de la decisió, però ja la tenia presa. No es valora prou la nostra feina. A principi de temporada ja ho tenia decidit" , ha afirmat.

Sobre qui no valora la feina ha dit que és "general". "Et genera un desgast, i més estant a casa teva, i que facis el que facis no es valorarà. Hem aguantat tot, arribem en un dels moments més difícils".

"Necessitem una reacció i més il·lusió de cara a l'any que ve. Penso al club", ha asseverat. A més, Xavi Hernández ha explicat l'afecte rebut després de l'anunci de la sortida. "Em sento molt estimat, i això no té preu".

L'entorn del Barįa

Així mateix, el tècnic ha fet autocrítica. "Sent objectius, crec que hem fet bona feina, però aquesta temporada no hem estat a l'alçada de les circumstàncies. S'han establert unes bases que poden ser bones per al futur".

Al seu anunci de comiat, Xavi Hernández va dir que ser tècnic del Barça és cruel i desagradable, i ha aprofundit en el tema: "Així ho sento, et fan sentir que no vals. Li ha passat a tots, a Luis Enrique ho vaig veure patir. Tenim un problema respecte a l'exigència d'aquest càrrec, no gaudeixes i sembla que t'hi jugues la vida".

Com a nota positiva del seu llegat, ha destacat la confiança en els joves. “Hem donat oportunitats a futbolistes joves que són el present i el futur del club”.

Xavi no descarta tornar en un futur

Xavi Hernández ha deixat unes declaracions sorprenents en assenyalar que pot tornar en un futur. "No descarto tornar com a entrenador. El Barça em tindrà pel que necessiti, però crec que ara no".

Sobre els consells que donaria al proper tècnic, ha dit “que sigui ell, que sigui natural i no es deixi influenciar. La meva il·lusió era entrenar el Barça, guanyar i jugar bé. Fins ara”.

"Estic amb la consciència molt tranquil·la. El meu consell seria que gaudís, però és impossible", ha tancat.