Xavi Hernández i Joan Laporta amb un gran somriure compartint confidències
FUTBOL

Està sent el millor, però Xavi Hernández i Joan Laporta el posen en venda per 40 M€

Aquest any ha mostrat una versió millorada que s'acosta al que n'esperaven; però, tot i que l'elogien en públic, el volen fora

El Barça ja pensa a remodelar la plantilla per a l'any que ve i fer un grup més competitiu per lluitar per tots els objectius. La incògnita a la banqueta encara continua viva per les paraules de Xavi Hernández, però Joan Laporta planifica el futur amb ell. S'entén que aquesta temporada està sent un sotrac pel camí, però que continua sent l'indicat per fer ressorgir el Barça.

Tant el president, com Xavi, com Deco tenen sobre la taula molts noms i moltes xifres. Per al mercat d'hivern ja ha quedat clar que no poden fitxar el mig centre desitjat perquè no hi ha diners, però a l'estiu tot pot passar si es produeix alguna venda. El club no es vol veure limitat en la planificació pels problemes financers i Joan Laporta té un pla.

El pla en qüestió és vendre per aconseguir ingressos. Treure's de sobre els que no siguin fonamentals i que tinguin, especialment, bon preu. Al cap tenen diversos noms, alguns habituals i d'altres sorprenents, que ja estan movent pel mercat, com ara Ferran Torres, Raphinha, Jules Koundé, Andreas Christensen

El pla del Barça per fer fitxatges top

La ideal del Barça és ingressar molts diners per poder fitxar bé. El que ja es va fer fa temps quan van arribar Ferran Torres, Raphinha o Lewandowski, però millor fet. Intentant encertar més i buscant menys nom i més aposta, ja que això de buscar perfils com el de Gündogan no es repetirà.

A la rampa de sortida d'aquesta operació hi ha, precisament, Ferran Torres. L'extrem està completant un curs notable, amb alts i baixos, però rendint bé i molt millor del que se li pressuposava. Porta 11 gols en 29 partits i ha estat decisiu en partits importants durant la temporada, com ara el de Porto.

El seu perfil, però, no es considera tan rellevant i el veuen fàcilment substituïble amb talents com ara Lamine Yamal o Marc Guiu. Tenint en compte el preu que pagarien pel seu traspàs, Joan Laporta i Xavi Hernández ho tenen clar i no rebutjarien una gran oferta per Ferran Torres.

El mateix passaria amb Jules Koundé, amb un rendiment baix aquest curs i un valor de mercat alt. El central tindria les portes obertes si presenta una bona oferta, i és que al seu lloc hi ha molta gent. A més, el Barça té cedit a Ansu Fati i, per això, Ferran Torres podria sortir sense deixar un buit impossible d'omplir.

El preu de Ferran Torres

Per Ferran Torres el Barça va pagar al seu dia 55 'quilos' i, segons Transfermarkt, s'ha devaluat fins a 35 M€. De fet, el portal especialitzat considera que mai no els ha arribat a valer. Ara mateix, Joan Laporta acceptaria la sortida a partir dels 40 M€, que és la línia vermella que no està disposat a creuar.

Ferran Torres només té 23 anys i un potencial molt gran per explotar. A la Premier League va deixar molt bones sensacions i hi ha molts equips que podrien presentar el seu interès. Sempre ha volgut triomfar al Barça, però tampoc es tanca a haver d'anar-se'n, i més si es veu compromès el seu protagonisme a la selecció espanyola.