Muntatge de Joan Laporta amb Alejandro Balde

FUTBOL

La venda d'Alejandro Balde, descartada, es queda per competir amb un fitxatge gratis

El lateral esquerre del FC Barcelona no està en el seu millor moment i un jugador del planter podria arrabassar-li el lloc

Alejandro Balde va ser un dels jugadors més rellevants del FC Barcelona la temporada passada. El lateral es va guanyar el respecte i l'afecte de tota l'afició culer, fins i tot d'altres aficions. Aquesta temporada, malauradament, no tenia el protagonisme que s'esperava i, finalment, ha caigut lesionat.

El FC Barcelona ha de reforçar el lateral, ja que des de la baixa de Balde estan en problemes. Per sort, Joao Cancelo ja està recuperat i pot ocupar la posició, però cal portar un recanvi. El jugador més factible, pel que fa a termes econòmics, és Álex Valle, un jove del planter que està cedit al Llevant UD.

Álex Valle, el substitut ideal

Álex Valle ja va jugar a la gira pels Estats Units del FC Barcelona abans de començar la temporada, i va deixar bones sensacions. És un lateral esquerre de molta qualitat, amb bona visió de joc i molts recursos. Per desgràcia, encara no podien assegurar-li un lloc rellevant al primer equip i el van cedir al Llevant UD perquè continués creixent com a jugador.

Així i tot, la directiva creu que pot aportar molt a l'equip, i més ara que Alejandro Balde està fora de joc. És més que possible que la temporada que ve puguem veure Álex Valle amb un rol més principal. A més, si finalment el FC Barcelona no fitxa Joao Cancelo, serà extremadament necessari i imprescindible.

Álex Valle ho ha jugat pràcticament tot, per ser més exactes: 20 partits des de començament de temporada. Va estar lesionat unes setmanes, però va tornar al seu millor nivell i al seu equip continuen comptant amb ell. Es creu que, la temporada que ve, la directiva farà tot el possible per tenir Álex Valle i Alejandro Balde al lateral esquerre.

Qui serà el titular indiscutible?

Abans de la lesió, sembla que el Manchester City estava interessat en Alejandro Balde i que estava disposat a pagar 90 milions per ell. Ara, és probable que l'interès hagi desaparegut o que ofereixin molt menys per ell, ja que no se sap com tornarà de la lesió. Això és favorable per al FC Barcelona: com menys interessats, millor.

Si Alejandro Balde torna mitjanament bé, la titularitat serà per a ell, sens dubte. Però si continua jugant com ho ha fet fins ara, ningú no pot assegurar-li que no li treguin el lloc. Álex Valle trepitja molt fort i, probablement, tornarà al club català en plena forma.