Home de vestit i corbata, amb un micròfon de diadema, assenyalant amb el dit índex cap a un logotip de la UEFA al fons.
FUTBOL

La UEFA impedeix un fitxatge i el Barça perd molts diners: Joan Laporta al·lucina

Les altes esferes del futbol europeu perjudiquen els catalans amb una de les seves decisions

El Barça no passa per un bon moment econòmic i ha de mirar molt bé en què o qui inverteix els diners. L'antiga presidència va deixar el club en una situació molt dolenta i Joan Laporta i el seu seguici estan remuntant la situació. A més de mirar en què gastar, també s'ha de mirar com es poden obtenir ingressos.

A més de guanyar títols i anar avançant posicions i fases en totes les competicions possibles, també cal vendre. Un club té moltes maneres per guanyar diners i el Barça se les està aprenent totes. Ara, per desgràcia, una decisió de la UEFA ha deixat els culers sense un ingrés gratuït i considerable.

Joan Laporta, frustrat

Joan Laporta està fent tot el possible per poder abraçar-se a la regla 1/1 del Fair Play financer. Les altes esferes de LaLiga són conscients de la situació, però no ho estan posant gens fàcil. En principi, una venda d'un culer aportaria molts diners, però la transacció no s'ha pogut formalitzar per culpa de la UEFA.

Joan Laporta mirant de perfil sobre un fons blanc i negre

El Manchester United volia tancar el fitxatge de Jean-Clair Todibo, el jugador del Niça, equip de la League 1. El central ja té un valor de 35 milions d'euros i sembla que continuarà pujant cada cop més. El 2021, el Barça el va vendre per 8,5 milions, però es va reservar el 20% d'una futura venda.

El problema és que la UEFA no ha permès la venda del jugador perquè tots dos conjunts pertanyen —si no completament, una gran part— a Ineos, una empresa de productes químics. La federació de futbol no permet negocis entre entitats que tinguin en comú la mateixa empresa als alts comandaments. Això ha frustrat els plans de Joan Laporta, que ja estava pensant en què invertir els diners que rebria per la venda del francès.

Jean Claire Todibo amb la samarreta del Niça fent una passada a la pilota

Jean-Clair Todibo haurà de buscar un altre equip

Jean-Clair Todibo és un jugador de molt nivell i tota la lliga francesa ho ha vist. De fet, no són els únics; diversos conjunts de primer nivell europeu s'hi han interessat. Entitats de la Premier League el segueixen de molt a prop i podrien anar a per ell. Al cap i a la fi, a Joan Laporta tant li fa on vagi, només li interessa que el venguin.

Joan Laporta ha d'aconseguir ingressos de qualsevol forma i la venda de jugadors dels quals té drets n'és una. Això ja ha passat amb Chadi Riad, que ha estat comprat recentment pel Crystal Palace. Tot i que el Manchester United no es podrà fer amb Jean-Clair Todibo, és molt possible que un altre equip ho faci durant aquest mercat de fitxatges.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: