Xavi Hernández amb l'escut del FC Barcelona al fons

FUTBOL

Els 3 fitxatges que tenia tancats Xavi Hernández, però que no va poder pagar

El tècnic culer l'estiu passat va aconseguir convèncer diversos jugadors, però Joan Laporta no va poder concretar les seves incorporacions

El poder de convicció de Xavi Hernández ha estat molt important i molt beneficiós per al FC Barcelona. El tècnic català has anat de convèncer Robert Lewandowski, Jules Koundé a l'Ilkay Gündogan, Andreas Christensen, Kessié i alguns noms més. Tot i la delicada situació econòmica que viu el FC Barcelona, el tècnic català ha estat capaç de persuadir aquests jugadors perquè juguin com a culers.

Molts dels jugadors esmentats tenien ofertes econòmicament superiors a les del FC Barcelona. I, tot i això, amb les trucades que ha fet Xavi, els jugadors han valorat les propostes presentades per Joan Laporta per sobre d'altres. El paper que del tècnic català ha estat molt rellevant i decisiu per aconseguir aquestes contractacions.

Els no fitxatges de Zubimendi, Kimmich i Bernardo Silva

Xavi Hernández, conscient que la situació econòmica del FC Barcelona és molt complicada, l'estiu passat també aconsegueixo persuadir diversos jugadors per vestir de culer. Tot i això, Joan Laporta no va poder realitzar aquestes incorporacions per la crisi financera que viu l'entitat i els problemes de falta de liquiditat.

Martin Zubimendi, Kimmich i Bernardo Silva haurien estat els jugadors que temptejo el Xavi Hernández l'estiu passat. El jugador del Bayern Munic hauria estat un dels jugadors que més ganes tenia de sortir del seu club i d'assumir un nou repte a la seva carrera futbolística. Però l'elevada petició que hauria demanat el club germànic, va impossibilitar la seva arribada.

El Barça perd un gran negociador amb la sortida de Xavi Hernández

El cas del jugador de la Reial Societat seria un cas molt similar al de Kimmich. Martín Zubimendi hauria donat el vistiplau a Xavi Hernández, però l'equip donostiarra no va voler negociar i es va remetre al pagament de la clàusula de rescissió de 60 milions d'euros. L'alt preu demandat pel club "txuri-urdin", van fer que Joan Laporta no pogués complaure els desitjos del tècnic català.

D'altra banda, Bernardo Silva va ser el jugador que va estar més a prop el FC Barcelona de fitxar-lo. El jugador volia vestir de culer i Xavi Hernández es va assegurar el fitxatge, però un altre cop, el preu que demanava l'equip anglès van impossibilitar l'operació. El jugador lusità fins i tot va acceptar rebaixar-se el salari per arribar a la Ciutat Comtal, però és que, ni, així i tot, Joan Laporta va poder materialitzar el seu fitxatge.

Amb la sortida de Xavi Hernández, el FC Barcelona perd un gran representant del club i un negociador. Difícilment el pròxim entrenador podrà tenir el poder de convicció que ha tingut el català les últimes temporades.