Marcos Alonso mira directament a càmera en primer pla

FUTBOL

Joan Laporta perd un altre fitxatge, 10 M€ deixen Marcos Alonso com a única solució

El president culer assumeix que el club no pot fer incorporacions i deixa el lateral madrileny com a única alternativa per a Xavi Hernández

El FC Barcelona, per primera vegada en tres temporades, no haurà realitzat cap incorporació al mercat hivernal. La situació econòmica que viu el FC Barcelona ha demanat a Joan Laporta poder fer fitxatges. Tot i tots els rumors sorgits, el president culer no ha pogut complaure les peticions de Xavi Hernández.

Les constants baixes que ha patit el tècnic català ha minvat seriosament la plantilla. Sense anar més actualment a la davantera, tant João Félix com Ferran Torres i Raphinha estan de baixa. D'altra banda, a la defensa Alejandro Balde, Iñigo Martínez, Sergi Roberto i Marcos Alonso fa diverses setmanes que són absents. Segons els informes mèdics, el defensor basc i el madrileny serien els que més a prop estarien de tornar.

La incorporació de Sergio Akieme, descartada

Tots dos jugadors han estat prop d'un més absent i Xavi Hernández espera amb ànsies el seu retorn. El tècnic català espera especialment la tornada de Marcos Alonso. La lesió d'Alejandro Balde l'ha deixat sense lateral titular i el míster culer ha hagut de fer experiments, jugant Héctor Fort com a lateral diverses vegades.

Tot i que durant diverses setmanes s'ha rumorejat que el FC Barcelona estaria buscant un substitut a Alejandro Balde, finalment no s'ha produït. En els darrers dies, s'havia especulat que Joan Laporta hauria valorat la possibilitat d'incorporar Sergio Akieme. El fins ara jugador de l'Almeria era una de les peces importants de l'equip andalús, acumulant un total de 19 partits i 1676 minuts.

Joan Laporta es nega a incorporar més jugadors

Davant les seves grans actuacions, diversos equips s'hi havien interessat, un dels quals el FC Barcelona. Tot i això, el jugador espanyol ha posat rumb a França, per jugar a l'Stade de Reims. L'equip francès ha acordat pagar pel lateral una mica més de 6 milions d'euros. Davant la projecció del jugador, l'Almeria s'ha guardat el 20% d'una futura venda.

El FC Barcelona, que va incloure una clàusula quan sé turó la venda de Sergio Akieme a l'Almeria el 2021, s'emportés un percentatge de la venda del jugador. Tot i que el club culer tenia opcions d'incorporar-lo al mercat hivernal, la directiva ha preferit no fer-ho i rebre una petita quantia del traspàs.

Davant això, Marcos Alonso, quan vaig tornar, es quedarà el que resta de temporada com l'únic lateral esquerre sa de la plantilla. La baixa d'Alejandro Balde ha suposat un revés dur per al jugador i per al cos tècnic.