Joan Laporta mirant endavant amb l'escut de l'Aston Villa darrere

FUTBOL

Tornarà al Barça per deixar molts milions, l'Aston Villa vol pagar el fitxatge

Un jugador cedit del club culer està encaixant una gran temporada i podria deixar una suma important a les arques de l'entitat

L'estiu passat, la directiva del Barça tenia clar que aquells que no comptaven per a Xavi Hernández havien de sortir del club. Alguns van ser traspassats, mentre que d'altres van sortir cedits. Joan Laporta i Deco van intentar donar sortida als jugadors que el tècnic no desitjava tenir a la plantilla i que, a més, tenien un salari elevat.

Un exemple d'això va ser el cas de Clément Lenglet. El jugador del Barça va començar la pretemporada sota les ordres del tècnic català, però la seva sortida era evident.

El central francès tenia un dels salaris més alts de tot el grup, de manera que la directiva no es podia permetre mantenir-lo a la banqueta. Trobar-li una nova destinació era una de les prioritats.

Clément Lenglet va començar amb dubte el seu camí a l'Aston Villa

Finalment, Clément Lenglet va deixar el Barça els darrers dies del mercat. Conscient de la situació, va accedir a sortir i es va unir a l'Aston Villa d'Unai Emery. Diversos clubs hi van mostrar interès, però només els anglesos van acceptar les condicions proposades pel Barça.

Clément Lenglet venia de fer una gran temporada amb el Tottenham. Tanmateix, els londinencs no van optar per la seva incorporació, ja que no encaixava en els plans de Postecoglou. L'Aston Villa, conscient de les habilitats del jugador, va considerar que la seva arribada podria elevar el nivell, ja que tant Unai Emery com Monchi ja coneixien el jugador.

Durant els seus primers mesos a l'Aston Villa, Clément Lenglet amb prou feines va tenir participació. Unai Emery només l'utilitzava a la Conference League i només era vist com un jugador de rotació. No va ser fins a quatre mesos després de l'inici de la Premier League quan el francès va debutar en un partit oficial de lliga amb l'Aston Villa.

Clément Lenglet, possible venda per a l'estiu que ve

Tot i això, les constants lesions dels seus companys de defensa van obligar Unai Emery a alinear-lo diverses ocasions consecutives. Clément Lenglet no va desaprofitar l'oportunitat i ha esdevingut un pilar defensiu per al tècnic. El francès ha acumulat deu partits consecutius com a titular, una xifra impensable fa dos mesos.

L'excel·lent rendiment de Clément Lenglet juntament amb Diego Carlos pot portar l'Aston Villa a considerar la seva incorporació permanent el pròxim estiu. El club anglès no va incloure una clàusula de compra a la cessió, per la qual cosa, en cas de voler fitxar-lo, haurà de negociar amb Joan Laporta.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies del BARÇA i del futbol a WhatsApp!

El Barça estaria encantat que Clément Lenglet abandonés la plantilla, especialment si deixa una suma important a les arques. L'estiu passat es considerava que el futur del francès estava compromès, però ha aconseguit canviar la situació i ara compta amb un gran mercat internacional. Un nou escenari que podria facilitar la cerca d'un nou club la temporada que ve.