Marc-André ter Stegen en primer pla amb la cara seriosa
FUTBOL

Ter Stegen no té rival, però el Barça ho busca amb 2 fitxatges que prometen molt

El baix rendiment que ha ofert Iñaki Peña ha evidenciat que l'alemany és indiscutible, però a la junta directiva ja li busquen recanvi perquè saben que no serà etern

A la directiva del FC Barcelona sembla haver-hi el consens que el retorn de Ter Stegen és crucial per a l'equip. Tot i que les opcions d'aconseguir un títol per a la plantilla culer són força reduïdes, l'equip ha de recuperar les bones sensacions de la temporada passada. El porter alemany és indiscutiblement un jugador molt important dins del vestidor culer i un referent per als joves.

Al grup de jugadors tenen en gran estima Ter Stegen tant fora del terreny de joc com dins. Encara que Iñaki Peña ha tingut bones actuacions, la baixa del porter alemany s'ha notat molt. Diverses vegades, la defensa culer ha mostrat fragilitat defensiva i l'absència del porter titular ha generat molts dubtes entre els aficionats.

La baixa de Ter Stegen deixa en evidència Iñaki Peña

Ter Stegen va ser considerat per molts aficionats el 'MVP' de la temporada passada. En moltes ocasions va ser el porter qui va salvar els bons resultats que va obtenir l'equip durant el curs passat, mentre que a l'actual temporada el germànic ha faltat en els moments decisius. Aquesta petita diferència ha pogut marcar els mals resultats que ha obtingut la plantilla.

En els partits que ha disputat fins ara, Iñaki Peña ha demostrat que no té el nivell per ser el porter titular del FC Barcelona. Davant d'aquesta situació, sembla que a la directiva hi ha el consens que, per a la temporada que ve, l'alacantí hauria de sortir del club i tenen clar que el seu substitut és al club. I és que a la directiva tenen la recomanació dels entrenadors que els porters de les categories inferiors estan preparats per fer el salt al primer equip.

Ander Astralaga i Áron Yaakobishvili, els candidats per suplir Iñaki Peña

Al club tenen moltes esperances posades tant en Ander Astralaga com en Áron Yaakobishvili. El basc, de fet, ja està en dinàmica del primer equip perquè és el tercer porter de la plantilla de Xavi Hernández. Els informes que té el club són molt positius amb el porter de 19 anys, per la seva envergadura, domini del joc aeri i la seva habilitat amb la pilota als peus.

D'una altra banda, Áron Yaakobishvili, de tan sols 17 anys, està jugant per al Juvenil A. L'hongarès va arribar al club culer el 2018 i ha arribat a ser convocat per Xavi Hernández en alguna ocasió. A banda del seu bon tacte amb la pilota als peus, requisit necessari per ser porter del Barça, el jove mostra tenir uns reflexos molt ràpids que li permeten brillar sobre els altres. Yako és considerat pel diari 'The Guardian' com un dels joves prometedors del panorama europeu per a la pròxima dècada.

La tornada de Ter Stegen ha esdevingut crucial per a les aspiracions del FC Barcelona. L'absència del germà ha evidenciat que Iñaki Peña no pot ser el seu substitut i que el futur de la porteria culer està assegurat amb dos noms de la Masia.