Joan Laporta amb cara de preocupació durant un acte del FC Barcelona
FUTBOL

Al Barça se li compliquen encara més els fitxatges, Joan Laporta perd una peça clau

El mal moment econòmic del FC Barcelona no és l'únic motiu que impedeix els fitxatges, i ara Joan Laporta rep un altre revés dur

Joan Laporta viu un dels seus pitjors moments com a president del Barça. Després de l'eliminació de la Copa del Rei, el mal rendiment de l'equip a la lliga i els dubtes que genera Xavi Hernández, el president ha tornat a rebre un cop. Sí, perquè l'objectiu principal per reflotar el rumb era l'arribada de fitxatges, però cada cop és més complicat.

Tothom sap que el Barça no té diners. Joan Laporta ha hagut de vendre part dels actius del club com a Barça Studios per rebre una injecció econòmica, però ni amb aquestes. El FC Barcelona no pot afrontar fitxatges de gran calibre i s'ha de conformar amb les engrunes del mercat, tal com va passar amb Oriol Romeu després de la marxa de Sergio Busquets.

Sergio Busquets en primer pla amb Oriol Romeu al fons lamentant-se
Xavi volia Zubimendi, però va haver de conformar-se amb Oriol Romeu | Europa Press

Ara, però, la situació és molt més preocupant. D'una banda, el Barça continua sense tenir el finançament necessari per anar a buscar els millors fitxatges i, a més, Joan Laporta s'està quedant pràcticament només a la cúpula. Sí, perquè ara acaba de perdre un membre molt important per a l'organigrama culer i per a l'estratègia que cal seguir amb els fitxatges.

Joan Laporta no pot evitar la seva marxa

Joan Laporta no ha pogut fer res. El Barça és un dels millors clubs del món, però l'Aràbia Saudita està apareixent amb força al panorama futbolístic. Cristiano Ronaldo va obrir el camí i ara hi ha grans jugadors que han seguit els seus passos, com ara Sadio Mané o Roberto Firmino.

Però no només han estat els futbolistes els que han emprès el viatge cap a l'Aràbia. Entrenadors, directius i personal tècnic també han fet les maletes per provar sort en aquesta nova aventura. De fet, un dels traspassos més sonats dels últims dies ha estat el de Ramon Planes, director esportiu del Betis, que se n'ha anat a l'Al-Ittihad.

Tanmateix, en aquest èxode cap a l'Aràbia Saudita, el Barça era dels pocs que s'havia lliurat. Cap dels seus cracs no havia acceptat les propostes suculentes del país asiàtic, però ara tot ha canviat. I és que Franc Carbó, "l'únic especialista en el control econòmic de la Lliga", ha dit adeu a Joan Laporta i se n'ha anat a l'Aràbia Saudita.

Franc Carbó se'n va i deixa sol Joan Laporta

Franc Carbó, després de 14 anys al Barça, no ho ha dubtat ni un segon i ha deixat enrere els problemes del Barça. Després de molt de temps intentant salvar la situació econòmica del club i de defensar els interessos del FC Barcelona a LaLiga, la mà dreta de Joan Laporta baixa del vaixell.

El seu buit serà difícil d'omplir, ja que Franc Carbó era una part important en "la confecció dels contractes dels fitxatges i de les negociacions pròpies per incorporar nous jugadors". Així ho explica Culémania, que li reconeix, a més, part del mèrit en els fitxatges de PedriRonald Araújo o Gavi.

Sens dubte, la marxa de Franc Carbó és un revés dur per al Barça i per a Joan Laporta. El president haurà de recompondre l'organigrama del club i pensar en els fitxatges, ja que ara mateix sembla l'única via per capgirar aquesta situació dramàtica.