Muntatge de Xavi Hernández i Gavi
FUTBOL

El pegat del Barça per cobrir la baixa de Gavi es refreda: el Vila-real pren mesures

Xavi havia trobat el seu candidat perfecte per suplir Gavi, però el seu fitxatge sembla realment complex

Als despatxos del Barça hi ha un ordre del dia clar des de fa unes setmanes. La medul·lar demana a crits un reforç després de la lesió de Gavi; i Xavi, Laporta i companyia continuen tractant de trobar el substitut idoni. Hi consideren diverses opcions, encara que cap no s'augura fàcil.

Quan queda menys d'un mes perquè s'obri el mercat hivernal, encara sorgeixen els rumors i els últims dies hi ha un nom que s'ha col·locat al punt de mira. Davant d'aquesta tessitura, el seu tècnic actual ha sol·licitat un blindatge absolut al seu futbolista. És peça clau en els seus esquemes i sota cap circumstància es planteja perdre'l a mitjan temporada.

gavi vestit a la gespa després de caure lesionat
Lesió de Gavi en l'últim partit d'Espanya | Manu Fernández AP

Álex Baena, el pegat

D'entre tots els candidats, n'hi ha un que agrada especialment a Xavi: Álex Baena. El versàtil centrecampista d'Almeria encaixa a la perfecció en el que necessita el Barça per suplir Gavi. Bàsicament, perquè el seu perfil és molt similar.

Álex Baena sol habitar la posició d'interior esquerre als dibuixos de Marcelino, però també ocupa puntualment la demarcació d'extrem esquerre. Aquestes són exactament les mateixes funcions que exercia Gavi al Barça abans de la lesió. Tots dos s'adapten a la perfecció a allò que requereix cada partit i aquest és un bagatge del qual pocs centrecampistes poden presumir.

Des que Marcelino arribés a la banqueta del Vila-real a mitjans de novembre, Álex Baena ha tingut participació en tots els partits. Només en un, el de Copa, on el tècnic va apostar per la rotació, l'almerienc no va ser titular. En aquestes sis trobades, ha anotat un gol i ha concedit dues passades de gol.

Marcelino demana el blindatge d'Álex Baena

La confiança del tècnic asturià en Álex Baena és plena i absoluta. És el jugador més polivalent i un dels pilars del seu equip. És per aquest motiu que Marcelino ja ha demanat a la directiva del Vila-real que faci un esforç per retenir el jugador.

Encara que la seva clàusula de rescissió és de 60 milions d'euros, l'interès del Barça és una amenaça real per a l'equip groguet. A més, uns altres equips anglesos de gran prestigi, com Arsenal, Liverpool i Manchester United, també aspiren a fitxar-lo. Als despatxos del Vila-real ja treballen en un blindar Álex Baena per intentar evitar la seva marxa.

Així doncs, sembla que el gran pegat del Barça, el substitut perfecte per a Gavi, es refreda. Álex Baena, tret de gir inesperat dels esdeveniments, continuarà vestint el groc del Vila-real. Almenys, fins a final de temporada.