Xavi Hernández amb cara d'ensurt amb bitllets de 500 euros al fons
FUTBOL

Desvelen els diners que perdonarà Xavi Hernández després de deixar el Barça de Laporta

L'actual entrenador del Barça deixarà de ser el màxim responsable tècnic del primer equip a finals de temporada i perdonarà una gran quantitat econòmica pel bé del club

Xavi Hernández podria haver esperat que el president Joan Laporta estigués obligat a destituir-lo. Tot i això, l'actual entrenador del Barça tenia molt clar que volia sortir del club blaugrana per la porta gran i, per tant, va decidir no forçar més la situació. Xavi Hernández deixarà de ser entrenador del Barça a finals de temporada i, tot i haver renovat el contracte fins al 2025, se n'anirà sense exigir ni un euro a Laporta.

Després de la derrota contra el Vila-real, Xavi Hernández va donar la cara i va oficialitzar que, encara que guanyi la pròxima edició de la Champions, el pròxim 30 de juny abandonarà el club. Una decisió que, com ja va explicar 'e-Notícies', tenia molt premeditada i que es va veure obligat a comunicar per gaudir d'aquests darrers mesos com a entrenador. "Ser entrenador del Barça és una cosa per gaudir, no per estar amargat i patint", apuntava el mateix Xavi Hernández a persones importants del seu entorn familiar més proper.

Xavi Hernández es va cansar de les crítiques i de les faltes de respecte: els 3 motius que el van portar a perdre l'esperança, al descobert

"La dinàmica és molt negativa. Intento trobar explicació a les situacions que estan passant. Fa falta un canvi de rumb. Ara començareu a valorar que s'han fet bé les coses", va dir Xavi Hernández. L'entrenador egarenc va perdre la fe en les seves capacitats després de la derrota contra el Reial Madrid a la Supercopa. Xavi esperava que aquesta final suposés un 'clic' dins del vestidor, però el resultat va ser totalment diferent.

Uns dies després d'aquesta final, Xavi ja tenia assumit el que feia temps que pensava durant les vacances de Nadal: ho deixaria tot a finals de la temporada oficial. I tot perquè l'egarenc vaig sentir que, més enllà de tenir una feina, aquesta estava condicionant la vida familiar i la salut mental. Dos aspectes que, com és evident, ha decidit anteposar el somni que tenia de triomfar amb el Barça.

En acabar el partit a Aràbia, Xavi Hernández ja va voler comunicar la seva decisió, però el seu entorn, especialment la seva dona, el van convèncer perquè es calmés i prengués una decisió en fred. Dies després va venir l'eliminació a Copa del Rei i, aquest dissabte, la derrota contra el Vila-real. Dos esdeveniments que, ara sí que sí, van acabar empenyent el tècnic a comunicar la seva decisió.

Més enllà dels resultats esportius, la llum de Xavi Hernández també va anar apagant-se després de la sortida, primer de Mateu Alemany i, posteriorment, del seu bon amic Jordi Cruyff. Amb la marxa d'aquestes dues figures, l'egarenca es va començar a sentir desprotegit i va veure com Joan Laporta s'apartava més del criteri per fixar-se en el de Deco.

Desvelen els diners que perdonarà Xavi Hernández després de deixar el Barça de Joan Laporta

A principis de temporada, el Barça va oficialitzar la renovació de Xavi Hernández fins al juny del 2025. Una ampliació del contracte que, segons va poder saber aquest digital, millorava les condicions econòmiques i també les de la resta del seu staff tècnic, integrat per Sergio Alegre, Óscar Hernández, entre d'altres. A més a més, en aquest contracte existia una clàusula d'ampliació automàtica en cas que el Barça guanyés Lliga i/o Champions en alguna d'aquestes temporades.

Xavi Hernández podria haver esperat que el president Joan Laporta estigués obligat a destituir-lo. Tot i això, l'actual entrenador del Barça tenia molt clar que volia sortir del club blaugrana per la porta gran i, per tant, va decidir no forçar més la situació. Altres tècnics recents com Ronald Koeman no van tenir les mateixes maneres i, d'alguna manera, van forçar la situació per cobrar fins a l'últim cèntim del contracte formal.

Així doncs, Xavi Hernández no serà un problema, com ja va comentar diverses vegades. L'entrenador egarenc i el seu staff perdonaran un total de 12 milions d'euros bruts en total, ja que després de la renovació, Xavi Hernández va passar a cobrar 8M€ i el seu staff 4M€. Una quantitat que el Barça podrà destinar a altres tasques i que, sense anar més lluny, ajudarà molt un club de la seva vida que segueix en hores molt baixes.