Vitor Roque amb el xandall del Barça i els braços plegats mirant a càmera
FUTBOL

S'obre el càsting per acompanyar Vitor Roque el 2024: 4 fitxatges i 3 jugadors del planter

El club culer té clar que la pròxima referència ofensiva deu ser Vitor Roque, però no descarten més incorporacions

A la junta directiva de Joan Laporta tenen clar que la futura davantera del FC Barcelona deu estar formada per Lamine Yamal i per Vitor Roque. Tots dos jugadors demostren tenir un talent molt alt i els aficionats culers tenen moltes expectatives posades en tots dos. No obstant això, atès que encara són molt joves, no cal anar amb pressa i cal deixar que segueixin amb la seva evolució natural.

El FC Barcelona i Joan Laporta han fet una important aposta per Vitor Roque. El jugador brasiler ha arribat a la Ciutat Comtal per un preu de traspàs de 30 milions fixos i 30 milions més en concepte de variables. Davant la delicada situació que viu l'entitat al sector econòmic, l'operació realitzada pel jove de 18 anys pot ser un risc significatiu.

Joan Laporta busca acompanyant per a Vitor Roque

Tot i això, al club tenen molta fe a Vitor Roque i esperen que amb ell, l'equip pugui aconseguir molts títols i, per tant, millorar la situació financera del club. Atès que Robert Lewandowski no és etern i que en algun moment deixés el club, la directiva ja pensa en possibles candidats per acompanyar tant Vitor Roque com Lamine Yamal en un futur.

I és que, des de fa dies, corre la remor que Joan Laporta tindrà apuntats a la seva agenda diversos noms de davanters que agraden molt a la directiva. Quatre són jugadors que no formen part del club i que en cas de tenir un interès real, el Barça hauria de fer una oferta per ells. Com vam comentar fa uns dies, Alexander Isak agrada molt al president culer, però també Loïs Openda. El jugador de l'RB Leipzig a l'actual temporada està explotant futbolísticament i Deco li segueix la pista.

Els davanters del filial demanen pas

Jonathan David també està quallant una gran temporada, encara que els seus registres numèrics no siguin gaire elevats i des de fa anys diversos observadors culers segueixen de prop la seva evolució. Santiago Giménez és l'últim jugador que sembla estar a l'òrbita del Barça i atesa la seva explosió golejadora, Joan Laporta sembla haver-hi mostrat interès. Però el fet de jugar en una lliga menor és el que genera dubtes dins de la directiva amb relació al fitxatge.

Tot i això, atès que la situació econòmica que afronta el club no és la millor, la directiva podria optar perquè l'acompanyant de Vitor Roque sigui un jugador del planter. I és que els últims mesos, tant Pau Víctor, Ángel Alarcón i Marc Guiu estan donant un bon nivell al filial i tenen la confiança de Xavi Hernández. Els tres jugadors tenen probabilitats de pujar al primer equip la temporada que ve i la seva adaptació pot ser clau.

Si bé al club tenen clar que Vitor Roque deu ser la principal referència ofensiva, el club no descarta o un nou fitxatge o la pujada d'algun dels jugadors del planter del filial.