Dani Alves, assegut al judici acusat d'agressió sexual

FUTBOL

Desvelada la data on Dani Alves coneixerà la sentència final

L'exjugador del Barça està pendent de conèixer la resolució per un presumpte delicte d'agressió sexual i el tribunal ja l'ha citat

L'exjugador del FC Barcelona, Dani Alves, es troba a la presó preventiva sense fiança des del 20 de gener del 2023. El brasiler va ser denunciat per una presumpta agressió sexual a una noia a la discoteca Sutton de Barcelona el 30 de desembre del 2022. Entre el 5 i el 7 de febrer es va celebrar el judici, i la vista oral va quedar vista per a sentència.

Després de conèixer els testimonis de la presumpta víctima i una de les seves amigues, el personal de la discoteca, l'home que va acompanyar Dani Alves o la seva dona, el darrer dia van prestar declaració la policia científica, els forenses i el futbolista. El brasiler va relatar els fets entre llàgrimes i va negar que violés la presumpta víctima. "Es va posar de genolls davant meu i ella va començar a fer-me una fel·lació. Em vaig abaixar els pantalons i em vaig asseure a la tassa del lavabo".

Dani Alves ja sap quin dia coneixerà la sentència

Després de la finalització del judici, es va informar que la resolució del cas es coneixeria en un termini màxim de 20 dies. La Fiscalia demana 9 anys de presó per al futbolista, mentre que la defensa de la víctima n'exigeix 12. D'altra banda, la defensa de Dani Alves demana l'absolució, o sol·licita 1 any amb un pagament de 50.000 euros.

Doncs Dani Alves ja sap quan coneixerà la sentència. Serà aquest dijous, dia 22 de febrer. Així ho ha informat 'El Periódico', i indica que el futbolista ha estat citat pel tribunal de la secció 21 de l'Audiència de Barcelona. També hi acudiran els representants legals de totes les parts, fiscalia, acusació particular i defensa.

A més del veredicte, està previst que el tribunal respongui a la sol·licitud de llibertat provisional presentada que va presentar l'advocada d'Alves, Inés Guardiola, durant el darrer moment del judici.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies del BARÇA i del futbol a WhatsApp!

La resolució es pot allargar

Tot i això, el cas Dani Alves no arribarà a la fi encara que aquest dijous es conegui la resolució final, ja que les parts tenen la possibilitat d'apel·lar a instàncies superiors si la resolució no és definitiva. Tant en cas de condemna com d'absolució, es presentarà un recurs davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que anunciarà la decisió en uns mesos.

Així mateix, hi ha l'opció de recórrer novament davant del Tribunal Suprem, la decisió del qual, en aquest cas, serà la definitiva.