Joan Laporta mirant al capdavant amb cara d'ensurt al costat d'una imatge retallada d'Alejandro Grimaldo
FUTBOL

Hauria pogut ser i no va ser, Joan Laporta no el va fitxar i ara brilla a Alemanya

El president culer va tenir l'oportunitat d'incorporar-lo a cost zero, però ni tan sols es va plantejar aquesta possibilitat

Des que Joan Laporta va tornar a la presidència, ha fet una bona feina. Ha aconseguit sanejar els comptes tant com ha pogut i ha fet fitxatges esperançadors. A més, el curs passat, la plantilla va aconseguir guanyar el títol de lliga, cosa que es pensava impensable atesa la situació econòmica i social de l'entitat.

El president continua intentant millorar la situació del club. A Joan Laporta no se li pot retreure la seva falta de sentiment pel club. Ara bé, de vegades això pot portar-lo a prendre decisions que no són les més correctes per a l'entitat.

La no incorporació d'Alejandro Grimaldo, el gran error de Joan Laporta

Per exemple, l'estiu passat, Joan Laporta va tenir l'oportunitat d'incorporar Alejandro Grimaldo a cost zero. El jugador del planter acabava contracte amb el Benfica, per la qual cosa era lliure de negociar la seva incorporació a un nou club sense cost de traspàs. El fitxatge de l'espanyol hauria estat sens dubte una gran notícia per a la plantilla, atesa la seva actuació consistent sota les ordres de Xabi Alonso.

Alejandro Grimaldo, en només uns mesos al Bayer Leverkusen, ha aconseguit elevar el seu nivell fins al punt que el consideren com el millor lateral esquerre de l'actualitat. La gran entesa que ha tingut Xabi Alonso de les característiques del jugador han potenciat tant la plantilla alemanya com el mateix carriler espanyol. El valencià està oferint un nivell tan alt que fins i tot ha debutat recentment amb la selecció espanyola.

Des de molt jove, Alejandro Grimaldo sempre va destacar per la seva vocació ofensiva. No obstant això, a l'actual curs ha explotat numèricament. Porta disputats 2492 minuts en 30 partits, acumulant un total de 10 gols i 10 assistències.

Alejandro Grimaldo es va mostrar disposat a tornar-hi, però no va tenir oferta

Encara que Alejandro Grimaldo es va mostrar disposat a tornar a la que va ser casa seva, sembla que Joan Laporta no hi va pensar, tal com va confirmar el jugador. De fet, el FC Barcelona va acabar decantant-se per Marcos Alonso, cosa que a la vista queda que va ser un greu error.

"Sempre he dit que era un club al qual podia tornar… o sigui que m'agradaria tornar perquè és el Barça. Al final, vaig créixer com a jugador i estic molt feliç d'haver estat al planter. Però la veritat és que el FC Barcelona no va mostrar interès en mi”, va declarar el jugador fa uns mesos.

La greu lesió que ha patit Alejandro Balde ha deixat en evidència la mala planificació esportiva de Joan Laporta. Marcos Alonso amb prou feines ha pogut gaudir de minuts aquesta temporada, i Xavi no compta amb un lateral suplent de garanties. Joan Laporta podria haver incorporat Alejandro Grimaldo l'estiu passat a cost zero, però ni tan sols ho van plantejar, tal com ha confirmat Alejandro Grimaldo.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: