Jules Koundé mirant a l'estesa amb cara de serietat amb Xavi Hernández al fons fent una abraçada

FUTBOL

Nou examen per a Jules Koundé i última oportunitat per al fitxatge que va demanar Xavi

S'espera que Jules Koundé sigui titular al partit contra el Nàpols i serà una prova de foc tant per a ell com per a una petició expressa de Xavi Hernández

El partit del Barça contra el Nàpols s'entreveu com un matx de gran importància. Tant la plantilla culer com la junta directiva es juguen més que simplement avançar a la Champions League. Per a Xavi Hernández, aquest partit podria significar la seva continuïtat al càrrec de l'equip, ja que, en cas de ser eliminat, tot apunta que Rafa Márquez agafarà les regnes el que resta de temporada.

Per a la directiva de Joan Laporta, guanyar el Nàpols significaria complir amb el pressupost establert. En cas d'avançar de ronda, el Barça obtindria 15 milions d'euros per part de la UEFA en concepte de drets televisius. A més, per a alguns jugadors, el partit representa una prova de la seva capacitat per ser part de l'equip culer.

Íñigo Martínez i Jules Koundé, davant la seva prova de foc

Davant les recents baixes de Frenkie de Jong i Pedri, s'espera que Xavi Hernández faci diversos canvis en el seu onze inicial. Ara bé, per a la línia defensiva s'anticipa que el tècnic català alinearà els mateixos jugadors. Tant Jules Koundé com Íñigo Martínez seran els encarregats de contenir la davantera de l'equip napolità, tal com ho van fer al partit d'anada.

Jules Koundé amb la bandera de la Champions League al fons mentre aplaudeix
Koundé se la juga a Champions | Europa Press

A la trobada a Nàpols, tant Jules Koundé com Íñigo Martínez van aconseguir neutralitzar Kvaratskhelia i Victor Osimhen. El davanter georgià amb prou feines va tenir participació i no va representar un perill per a Ter Stegen. Per la seva banda, el basc va estar a sobre del nigerià, impedint-li participar i colar-se a l'esquena, tret de l'ocasió del gol.

Íñigo Martínez lluitant amb una pilota amb Víctor Osimhen
Íñigo va completar un gran partit a l'anada | Europa Press

El partit a Montjuïc serà una vertadera prova de foc per als dos defensors. El club necessita ingressar una suma considerable al pròxim mercat d'estiu, i durant diverses setmanes s'ha especulat amb possibles ofertes tant per Jules Koundé com per Íñigo Martínez. Tots dos jugadors mantenen un gran valor internacional i el Barça els podria vendre per equilibrar les seves finances.

Íñigo Martínez i Jules Koundé, dos casos diferents, però amb un mateix destí

En el cas de Jules Koundé, Joan Laporta espera rebre ofertes properes als 60 milions d'euros. Equips de la Premier League com el Chelsea o el Newcastle semblen ser els més interessats. Per a Xavi Hernández és totalment imprescindible i és dels pocs que no ha passat per la infermeria aquesta temporada, però el seu rendiment ha caigut estrepitosament.

Com a prova d'això, tots recordem l'espectacular curs que es va marcar Jules Koundé l'any passat. Al costat de Ronald Araújo i Ter Stegen van convertir la defensa culer en un autèntic mur i va ser de gran ajuda per a la consecució del títol de lliga. Ara, en canvi, deixa molts dubtes i ha comès massa errors, per la qual cosa la seva venda seria inevitable a causa de la pluja de milions que podria deixar.

D'una altra banda, Íñigo Martínez té un valor una mica menor, però, com que va arribar al Barça des del mercat d'agents lliures, la seva venda generaria ingressos molt positius per al club. I no només això, ja que, segons sembla, Íñigo Martínez no està inscrit per a la següent campanya malgrat que va firmar per dues temporades. L'estiu passat ja hi va haver problemes per formalitzar la seva inscripció i també n'hi haurà el que ve. Per tant, la seva sortida no només deixaria uns quants diners, sinó que Joan Laporta i Deco s'estalviaria el maldecap que suposa la seva inscripció.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: