Heiko Westermann en primer pla
FUTBOL

Ni Rakitic ni Thiago, Hansi Flick fitxa Heiko Westermann: Qui és?

El nou entrenador del Barça ja pensa en el cos tècnic i ha escollit el seu compatriota per una raó

Hansi Flick va ser anunciat fa uns dies com a nou entrenador del Barça i és una decisió que ha agradat a molts culers. El nou dirigent compta amb prou mèrits per entrenar els millors equips del món. El nom del nou integrant del club blaugrana fa uns quants mesos que sona i ha acabat sumant-se a les seves files.

Paral·lelament, Xavi Hernández va anunciar fa uns quants mesos que no seguiria com a entrenador del Barça la temporada que ve. Joan Laporta i la directiva van estar mesos intentant convèncer-ho, cosa que van aconseguir. Finalment, han prescindit dels seus serveis per unes declaracions que no van agradar a les altes esferes i Hansi Flick ha escollit Heiko Westermann per al seu cos tècnic.

Qui és Heiko Westermann?

Heiko Westermann és un exfutbolista professional que va jugar entre el 2000 i el 2018, fent carrera, principalment, a Alemanya. Actualment, és el segon entrenador de la selecció alemanya, que és a la mateixa que va jugar ell en els seus anys en actiu. Hansi Flick l'ha escollit com a assistent perquè l'exdefensor té un bon domini del castellà, pel fet que va jugar al Rieal Betis un any, i de l'anglès.

La llengua és la barrera que s'interposa entre Hansi Flick i molts dels jugadors del Barça. L'entrenador no parla espanyol i tampoc gaire anglès, i per això la situació és més complexa del que pot semblar a primera vista. Heiko Westermann és alemany i parla espanyol, per la qual cosa serviria de traductor sempre que calgués, especialment els primers mesos.

Heiko Westermann en primer pla

Noms com el d'Ivan Rakitic, Thiago Alcántara i Marc Bartra havien sonat com a possibilitats reals per a l'staff de Hansi Flick. Tots els jugadors esmentats tenen el coneixement necessari pel que fa a llengües i podrien fer la funció d'intermediari perfectament. Malauradament, tots han quedat descartats perquè encara són jugadors en actiu, així que no es podrien sumar al cos tècnic del Barça.

Hansi Flick i l'idioma, un problema

Hansi Flick compta amb un sextet: Bundesliga, Copa d'Alemanya, Supercopa d'Alemanya, Champions League, Supercopa d'Europa i Mundial de Clubs. Només hi ha dos entrenadors al món que tinguin aquest reconeixement, i Pep Guardiola n'és l'altre. Per desgràcia, ara no només té la preocupació de guanyar títols, a això s'hi afegeix també la impossibilitat de comunicar-se.

Hansi Flick no parla espanyol i tampoc domina l'anglès, només coneix l'alemany. Tot i que hi ha jugadors que en parlen com Ter Stegen, Ilkay Gündogan i Robert Lewandowski, ha de buscar una solució. Heiko Westermann és la solució i farà la funció de comunicador sempre que sigui necessari.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: