Deco mirant a un costat sobre un fons blau i vermell

FUTBOL

El motiu real pel qual el FC Barcelona no ha pogut fitxar al gener

Els catalans podrien haver aprofitat una lesió per generar una nova incorporació, però s'han quedat sense temps

El FC Barcelona és l'equip que té més baixes de tota LaLiga, factor que complica encara més la situació. Els culers no estan passant pel seu millor moment, i el centre del camp és una de les preocupacions principals. Des de la marxa de Busquets, Joan Laporta intenta trobar un pivot de qualitat, però no té èxit.

A més, els greus problemes econòmics del FC Barcelona li compliquen molt poder fitxar algú. Semblava que en aquest mercat del gener havia d'arribar un nou migcampista, però, finalment, no ha pogut ser. En teoria, Oriol Romeu havia de cobrir aquesta posició, però finalment no ha rendit com s'esperava.

Per què ningú no ha arribat a l'equip?

Amb la lesió de Balde, quedava una porta oberta perquè el club adquirís un jugador en qualitat de cedit. El 24 de gener, el lateral es va lesionar davant de l'Athletic Club, però fins al 27 no es va saber que estaria 4 mesos de baixa. Una cosa que no sap gaire gent és que hi ha una norma a LaLiga que facilita les coses quan tens una lesió de llarga durada.

El FC Barcelona podria haver donat de baixa la fitxa de Balde i fer servir el seu forat per incloure un cedit. Per desgràcia, els catalans van saber el temps que estaria de baixa el defensa massa tard, quedant-se sense temps per reaccionar. El mercat tancava molt aviat i no es van poder fer amb un migcampista, que és el que més falta els fa.

A més, era un problema per a Deco, ja que havia de fer malabars amb la fitxa del jugador i després tornar una quantitat de diners per la seva absència. Ara com ara, el centre del camp seguirà amb Frenkie de Jong, Gündogan, Pedri i Gavi, que està lesionat. No hi haurà novetats fins al proper mercat de fitxatges, així que els culers han d'aguantar com puguin.

La lesió de Balde no ha estat suficient

Com s'ha comentat bé, no han pogut reforçar el centre del camp perquè van saber massa tard el temps de baixa de Balde. No van tenir temps de reacció i això és el pitjor que els podia passar: les presses mai no són bones. Deco va aclarir que no fitxaria per fitxar, que els moviments han de ser segurs i amb fonaments.

El club no pot malbaratar els diners i no poden fer un pas en fals. Per aquesta mateixa raó, Deco ha preferit no precipitar-se i estudiar bé les opcions que hi ha al mercat de cara a l'estiu. En uns mesos, es veurà si el club pot fer front a un fitxatge de qualitat per a la posició de pivot o no.