Fotografia de Pedri primer pla

FUTBOL

El mal joc del Barça passa factura: el motiu que perjudica Pedri

El canari no està vivint una temporada senzilla per les lesions i no queda clar quin és el seu rol dins del camp

La irregularitat al joc és una de les senyes d'identitat de la temporada del Barça. L'equip va encadenar dos grans partits al principi del curs davant de Betis i Anvers, que van acabar en golejada. Tot i això, des d'aquell mes de setembre el quadre de Xavi Hernández viu en una muntanya russa constant.

El Barça és incapaç de donar recorregut a les bones sensacions i assentar una idea sobre la qual créixer. El procés sempre és el mateix. Es fa un bon partit, la imatge de l'equip il·lusiona, sembla que ha arribat el punt d'inflexió i, en el xoc següent, apareixen els problemes de sempre.

Aquestes anades i vingudes col·lectives també es personifiquen a nivell individual. La majoria de jugadors estan en un moment dolent de forma i semblen pitjors del que realment són. I Pedri no està vivint una temporada gens fàcil.

Les lesions estan llastrant el canari, i ho han mantingut apartat lluny dels terrenys de joc diversos mesos. Només ha jugat 13 jornades de Lliga de les 24 disputades i, fins a aquests últims partits, gairebé no ha tingut continuïtat.

Pedri no aconsegueix desplegar la millor versió

Així mateix, ara com ara no s'ha vist la millor versió de Pedri. Apareixen centelleigs de la seva qualitat, com en l'assistència a Gundogan en el partit a Mendizorroza, però no té la determinació en el joc d'altres temporades. La indefinició que caracteritza l'equip l'està afectant, perquè mai no exerceix el mateix rol en els partits.

A més, la faceta golejadora que va destapar l'any passat no apareix. Pedri arriba menys a l'àrea, però quan ho fa marca la diferència com en el cop de taló Ilkay Gundogan en una acció que no va acabar en gol. De vegades juga a dalt i d'altres a prop del pivot, i el jugador surt clarament perjudicat.

Entre els problemes físics i el caos col·lectiu, Pedri no està brillant al millor nivell. L'equip no acompanya, i el futbolista no està fent sortir les seves millors virtuts per ajudar l'equip. La seva absència solia ser l'argument principal per justificar el mal joc de l'equip, però és clar que no és un problema de noms, sinó d'equip .

Xavi Hernández ha de trobar el context que potenciï els seus futbolistes. El centre del camp format pel '8' amb Gundogan i Frenkie de Jong ha tingut bons trams de joc, i quan s'ajunten l'equip millora. Però si no hi ha cap idea ni uns fonaments, a jugadors com Pedri els acaba passant factura.