Les jugadores del FC Barcelona Femení juntes celebrant un gol amb el fons en blanc i negre

FUTBOL

El Barça Femení no podrà competir pels millors fitxatges, la Premier mou fitxa

La Premier League passa per davant de la Lliga F i serà un obstacle per als equips espanyols com el Barça Femení

El futbol femení segueix creixent a Espanya i ara encara més a Anglaterra. Els clubs rebran una gran quantitat econòmica per millorar el club i fer una lliga molt més competitiva amb jugadores estrelles.

El Barça Femení es queda enrere

Els clubs de la Women's Super League (WSL) i el campionat han aprovat un acord de finançament durant una reunió celebrada dimecres passat. Aquest acord sorgeix després de mesos de converses paral·leles amb la Football Association (FA) sobre un paquet de deute similar.

El préstec ofert per la Premier League es concedirà sense interessos. Només serà reemborsable una vegada que la 'NewCo', creada per les dues divisions principals, arribi als 100 milions en ingressos anuals. Aquesta mesura reflecteix un esforç per impulsar el desenvolupament financer i estructural del futbol femení a Anglaterra.

El nou finançament està destinat a ser utilitzat per a una varietat de propòsits. Des de la millora d'infraestructures fins al desenvolupament de talents i la promoció de la marca al mercat. S'espera que aquesta injecció de capital acceleri el creixement i la professionalització del futbol femení al país.

Millora del futbol femení a Anglaterra

Nikki Doucet, líder executiva de la nova companyia al novembre, té grans plans per fer que el futbol femení arribi a més persones en un moment en què cada cop més gent mostra interès en aquest esport. Aquest creixement de l'interès ha estat impulsat en part pel gran exercici de l'equip nacional d'Anglaterra. Les estratègies de Doucet no es limiten a enfortir el que ja està establert, sinó que també busquen trobar noves maneres de fer que més persones s'involucrin en aquest esport.

Les converses per crear aquesta nova companyia van trobar dificultats importants, especialment pel que fa a qui tindria el control. Tot i això, els equips de la segona divisió finalment van canviar d'opinió, després d'haver inicialment rebutjat els plans per treballar junts. Aquest canvi marca un moment molt rellevant en el camí cap a una millor col·laboració i unitat al món del futbol femení a Anglaterra.

A més, s'ha acordat que els equips de la Women's Championship rebran el 25% dels ingressos comercials combinats de les dues lligues. L'acord cerca distribuir de manera més justa els recursos financers i reconèixer el paper important que juguen tots els equips en l'èxit general del futbol femení al país.

El Barça Femení, perjudicat per aquest acord

Aquest acord a Anglaterra pot tenir importants repercussions al mercat de fitxatges i la competitivitat de grans equips com el Barcelona Femení. L'oferta de la Premier League proporciona un avantatge financer als clubs anglesos, permetent millorar els seus equips i fitxar jugadors d'alt perfil.

Això planteja un desafiament per a clubs d'altres lligues, com el Barcelona, que es podrien trobar en desavantatge a l'hora de competir pels millors talents al mercat. A més, la Premier League podria atraure jugadors amb la promesa de jugar en una lliga cada vegada més competitiva i amb més visibilitat a escala mundial.