Pedri assegut a terra amb la llengua a fora mirant-se la bota dreta durant un partit del FC Barcelona
FUTBOL

Les lesions de Pedri, 100M€ i una dada molt reveladora el posen al mercat de fitxatges

El canari és un dels que més cartell té dins de la plantilla, i al club es plantejarien la seva sortida si es donen una sèrie de condicionants

El Barįa no passa per un bon moment esportiu ni econòmic. La recent eliminació a la Copa del Rei només confirma que el projecte de Xavi Hernández trontolla i les dificultats creixen al seu voltant. Encara més quan el tècnic no es mostra preocupat sinó orgullós d'haver caigut en l'únic títol en què seguien amb opcions meridianament reals de guanyar.

La situació és delicada i, més enllà del que passi amb la banqueta del Barça, Deco té clar que a la plantilla hi ha d'haver canvis. Molts jugadors no estan donant el nivell que han de tenir i això afecta directament el rendiment de l'equip. La direcció esportiva maneja noms importants per capgirar el declivi dels últims mesos, però això comporta altres decisions més amargues de prendre.

Bàsicament, el Barça necessita diners per poder executar els plans. Els jugadors importants no arriben de franc, encara que Gündogan pogués semblar una oportunitat perfecta, i els bitllets tampoc surten de sota les pedres. És per això que Joan Laporta s'estaria plantejant una gran venda que permeti agafar aire i poder desenvolupar el seu Barça amb més tranquil·litat i marge financer.

Pedri, a la rampa de sortida

El primer que s'havia plantejat era fer-ho amb algun central important, ja que n'hi ha de sobres i molt ben preparats. Christensen o Koundé eren els principals candidats, però ara, segons El Nacional, apareix un nom nou i tremendament sorprenent. Es tracta de Pedri, que ha anat perdent protagonisme per les lesions i l'equip ha continuat funcionant igual de bé i de malament.

Pedri va arribar sense fer soroll i es va convertir ràpidament en una peça fonamental, però li costa tenir continuïtat i ja no és tan decisiu. De fet, hi ha dada que ho demostra i és que, aquest curs, el canari ha trigat nou partits a donar la seva primera assistència de gol. És cert que en fa molt poques des que va aterrar a Primera Divisió, però les seves aportacions tenien molt més pes i no se'n descartaria la venda si arriba una bona oferta.

Pedri salta al terreny de joc mentre pica l'ullet esquerre
Pedri amb el Barça | Europa Press

Això sí, hauria de ser una cosa realment amb cara i ulls. El Barça no acceptarà qualsevol proposta i, de fet, es marquen una línia vermella de 100M€. Per menys no sortiria Pedri, encara que si tot segueix així, les seves molèsties constants es poden sumar a la seva poca efectivitat i obligar Laporta a acceptar la seva venda.

Pedri hauria de ser el futur del Barça

Ja s'ha vist davant l'Athletic Club que, si alguna cosa té clara el Barça, és la seva aposta pels nois de La Masia. A San Mamés van jugar gent com Cubarsí, Fort o Guiu jugant-se el passi a semis, i n'hi ha d'altres ja consolidats. Fermín, Balde o el mateix Pedri són el millor exemple d'aquesta filosofia.

L'oferta que arribi hauria de ser realment molt bona perquè el Barça es plantegi el traspàs. El canari ha estat imatge del club i se'l considera una de les peces més importants de futur amb Gavi i Araújo. Oberts a la venda sí, però amb possibilitats reals que es dugui a terme, molt poques.