Vitor Roque amb l'escut del FC Barcelona al fons
FUTBOL

Xavi Hernández ho deixa clar, missatge directe a Vitor Roque

El jugador brasiler no va jugar a San Mamés i creixen els dubtes sobre el nivell de confiança que Xavi Hernández hi té dipositat, però el tècnic diu que "serà important"

El Barça va caure eliminat de la Copa del Rei contra l'Athletic. Després de remuntar momentàniament l'1-0 dels bilbaïns, els locals es van emportar el gat a l'aigua amb dos gols a la pròrroga en un matx apassionant.

Els blaugranes van competir fins al final amb una alineació amb diversos jugadors que no arribaven a la majoria. La lesió de Balde va obligar Xavi a posar Héctor Fort , que va fer un gran partit, i Pau Cubarsí va reemplaçar Andreas Christensen a la segona part.

Vitor Roque, sense minuts a San Mamés

L'arribada de Vitor Roque va causar una gran expectació a Barcelona. El jugador brasiler era la principal referència ofensiva de l'Athletico Paranaense i les seves actuacions destacades van cridar l'atenció de diversos equips. Finalment, Roque es va decantar pel Barça, i l'afició estava realment il·lusionada amb el seu aterratge a l'equip.

Tot i això, el seu paper al FC Barcelona fins ara ha estat testimonial. Uns minuts a Las Palmas, Barbastre i Sevilla contra el Betis completen el seu bagatge. A més, no va disputar cap dels dos partits de la Supercopa d'Espanya per unes molèsties.

A San Mamés, al Barça li calia frescor en atac amb el desenvolupament del matx. El cansament feia efecte i l'equip trobava a faltar cames fresques i amenaça l'espai per fer mal al rival. Un cop arribats a la pròrroga, i amb el gol d'Iñaki Williams, semblava que Xavi optaria per Vitor Roque, però no va ser així.

El Barça necessitava una mica per, almenys, portar el partit als penals. El tècnic blaugrana, no obstant, va decidir apostar per Marc Guiu . El davanter va entrar al camp substituint Lamine Yamal, i es tornava a enfrontar al conjunt que li va marcar el primer gol amb el primer equip del Barça.

Guiu va tenir una opció de gol que va acabar a les mans d'Agirrezabala. Tampoc va poder disposar de moltes oportunitats en atac, ja que va entrar amb tot just 15 minuts per endavant. L'entrada del jove atacant no va fer efecte i Nico Williams, en l'última acció del partit, va anotar el 4-2 definitiu.

Xavi Hernández afirma que Roque serà important

El tècnic va ser preguntat després del partit per l'absència del carioca, i va dir que amb Guiu “buscàvem més centres per la banda, més futbol directe. Vitor serà important, tindrà minuts com tots”.

"És molt jove, té 18 anys. Cal anar amb cautela amb els joves per no marcar-los i pressionar-los de més. Vitor té qualitats per ajudar-nos molt", ha dit.