Joshua Kimmich en primer pla amb l'escut del FC Barcelona al fons
FUTBOL

Joshua Kimmich vol fitxar pel Barça i pren una decisió que ho canvia tot

El jugador del Bayern de Múnic sembla estar disposat a signar pel club culer i podria fer-ho a un cost molt sorprenent

La situació econòmica del FC Barcelona impossibilita que el club pugui fer traspassos que suposin un gran cost. L'únic marge que tenia la junta directiva per efectuar un fitxatge ha estat dipositat en Vitor Roque. El fitxatge del davanter brasiler ha suposat un cost de 30 milions d'euros fixos i 30 milions d'euros més en concepte de variables.

En cas que la junta directiva vulgui fer una altra gran incorporació, primer el club haurà de desprendre's d'un actiu molt rellevant. A la plantilla culer hi ha jugadors que encara mantenen una gran valoració internacional, per la qual cosa no seria estrany que alguns clubs els enviessin ofertes. No obstant això, si no es produeixen ofertes molt importants, la idea de la secretaria tècnica consisteix a no debilitar en excés la plantilla.

Laporta i Deco coneixen les preferències de Xavi

En tot cas, l'objectiu és reforçar la plantilla i per això es planegen fer diverses incorporacions. Xavi Hernández té clar que la prioritat ha de ser millorar la línia medul·lar. El tècnic culer ha suggerit diversos noms a Joan Laporta ia Deco com a possibles jugadors que elevarien el nivell de la plantilla, però aquests jugadors semblen inaccessibles per al FC Barcelona.

Xavi Hernández hauria demanat el fitxatge de Martín Zubimendi o el de Joshua Kimmich. Atès que el jugador de la Reial Societat és econòmicament impossible, Joan Laporta i Deco haurien centrat els seus esforços a aconseguir la contractació del jugador del Bayern de Múnic. Encara que també sembla complicat, les últimes notícies que arriben des d'Alemanya indiquen que hi hauria una possibilitat que el FC Barcelona aconseguís el seu fitxatge.

Joshua Kimmich podria arribar al Barça de manera gratuïta

I és que Joshua Kimmich té contracte amb el Bayern de Múnic fins al juny de 2025. En un principi s'estimava que l'equip germànic li oferiria la sortida l'estiu que ve per obtenir una prestació econòmica per la seva marxa. Però ara tot apunta que el centrecampista vol complir el seu contracte, cosa que permetria al club culer incorporar-lo de forma gratuïta.

Si Joshua Kimmich arriba al FC Barcelona com a agent lliure, la seva arribada provocaria que el club millorés la plantilla a un cost molt reduït. Tanmateix, això provocaria que, de cara a la temporada que ve, el cos tècnic tindria el mateix problema en la línia medul·lar. La recuperació de Gavi alleujaria una mica el trencaclosques, però la manca d'un pivot continuaria sent notable.