Muntatge d'Oriol Romeu amb Laporta
FUTBOL

El Barça perd 2 fitxatges en un dia i Oriol Romeu ho celebra, salvat per la campana

Dues de les alternatives que considerava la junta directiva han decidit no esperar més i això beneficia el jugador català, que es podrà mantenir a la plantilla culer

Des de fa setmanes, fins i tot mesos, se sap que Xavi Hernández ha demanat a la junta directiva un fitxatge per a la medul·lar al mercat hivernal. Tanmateix, quan queden pocs dies perquè finalitzi la finestra de transferències, les arribades a l'equip culer semblen molt complicades que es produeixin. La situació econòmica del club no ha millorat i això impossibilita a Joan Laporta i a Deco la incorporació de nous jugadors.

Malgrat la insistència de Xavi Hernández a millorar la línia medul·lar, l'únic reforç que ha obtingut ha estat a la davantera. Vitor Roque ha arribat a la Ciutat Comtal amb unes altes expectatives i el tècnic culer sembla que no té gaire confiança en el jugador brasiler. Quan l'equip necessitava encaixar un gol per igualar el partit a San Mamés, el tècnic va preferir donar entrada a Marc Guiu.

Dues de les opcions que valoraven, Joan Laporta i Deco, han decidit no esperar i signar per uns altres clubs

Ara, al FC Barcelona només li queden dues opcions per aconseguir un títol, LaLiga i la Champions League. Amb l'eliminació a la Copa del Rei, el FC Barcelona tindrà un calendari on podrà descansar més sovint, sense l'exigència de competir gairebé cada tres dies. Aquest factor pot fer que la junta directiva ja no vegi una obligació de reforçar la línia medul·lar i decideixi aguantar amb els membres actuals fins al final de la temporada.

Ara bé, malgrat que la direcció esportiva hagués decidit fer un fitxatge, dues de les opcions que valoraven tant Deco com Joan Laporta han signat per uns altres clubs. I és que, tot i que encara no és oficial, Fabrizio Romano ha avançat que tant Kalvin Phillips com Arthur Vermeeren han decidit canviar d'aires.

En el cas de Kalvin Phillips, el jugador del Manchester City marxa al West Ham fins al final de temporada. Encara que s'ha rumorejat que el FC Barcelona ha estat interessat en el jugador, l'elevat salari del jugador n'ha impossibilitat la incorporació. L'equip anglès s'ha guardat una clàusula d'opció de compra en cas que el rendiment sigui bo.

Oriol Romeu obté una altra oportunitat

D'una altra banda, Arthur Vermeeren ha decidit signar per un equip de LaLiga, però no pas pel Barça, sinó per l'Atlètic de Madrid. El jove jugador belga que ha estat a l'òrbita de Joan Laporta i Deco durant diverses setmanes s'ha cansat d'esperar i ha acceptat la proposta del club matalasser. S'estima que Andrea Berta hauria ofert prop de 22 milions d'euros per aconseguir la signatura del centrecampista, unes xifres inabastables per a l'economia culer.

Per tant, les no incorporacions d'Arthur Vermeeren i de Kalvin Phillips fan que Oriol Romeu tingui moltes probabilitats de mantenir-se fins al final de la temporada. Tot i que el jugador d'Ulldecona no ha ofert un gran rendiment, en el context econòmic que viu el club, el jugador català no sumarà competència en la seva posició i podrà continuar tenint minuts.