Jonatan Giráldez amb cara seriosa davant d'Asisat Oshoala amb el xandall del FC Barcelona

FUTBOL

L'exitós invent de Jonatan Giráldez amb un fitxatge fa oblidar Asisat Oshoala

La sortida d'Asisat Oshoala del Barça Femení ha deixat Jonatan Giráldez sense una important peça d'atac, però la solució ha estat meravellosa

Jonatan Giráldez deixarà el Barça Femení a final de temporada després de collir tots els títols possibles. El de Vigo posa el punt final a la seva trajectòria al capdavant del millor equip del món per provar sort a l'altra banda del toll. Sí, perquè el seu pròxim destí ja està confirmat, i serà ni més ni menys que el Washington Spirit de la NWSL.

La seva decisió ha estat meditada i l'ha pres després de guanyar-ho tot amb el Barça Femení, encara que això no li resta gens ni mica del seu compromís fins a final de temporada. Jonatan Giráldez vol seguir guanyant i desitja anar-se'n de la que ha estat casa seva amb magnificència. El gran objectiu és aixecar una altra Champions League abans d'emprendre la seva nova aventura.

En aquest sentit, Jonatan Giráldez es recolzarà en un grup de magnífiques futbolistes per assolir els seus objectius abans de marxar. Les jugadores estan al costat del seu entrenador, respecten la seva decisió i faran tot el possible perquè s'acomiadi guanyant. Això sí, una d'elles, Asisat Oshoala, ha decidit que era el moment ideal per anar-se'n i ja és a Califòrnia, on jugarà a les files del Bay Football Club.

Asisat Oshoala deixa un buit que Jonatan Giráldez ha d'omplir

Sens dubte, l'adeu d'Asisat Oshoala del Barça Femení ha estat inesperat. És cert que aquest any estava jugant menys, però el seu paper a la plantilla era molt important. De fet, Oshoala és història viva del FC Barcelona, ja que deixa la Ciutat Comtal després d'anotar un total de 117 gols en les sis temporades que ha viscut a Barcelona.

Ara bé, malgrat que la seva sortida ha estat dolorosa per a certs sectors, per a Jonatan Giráldez només ha estat un nou repte per superar. El de Vigo porta donant voltes a la solució per al problema del '9' que arrossega el Barça Femení i sembla que ja l'ha trobada. Sí, perquè a l'últim partit contra l'Sporting de Huelva, Giráldez va presentar un nou onze amb Esmee Brugts en punta de llança.

Esmee Brugts va ser el fitxatge estrella del Barça Femení durant el mercat passat. Va arribar com una de les centrecampistes amb més projecció del panorama mundial, però sembla que Jonatan Giráldez vol que sigui molt més que això. I, precisament seguint amb aquesta idea, Esmee Brugts va debutar com a davantera centre a l'últim partit.

Esmee Brugts, el fitxatge tot terreny del Barça Femení

Esmee Brugts ha passat per gairebé totes les posicions del camp des que va arribar al Barça Femení. Jonatan Giráldez l'ha col·locat d'extrem, de lateral i, ara, de punta. La seva qualitat i la seva intel·ligència li permeten ocupar diferents posicions amb èxit i el cap de setmana passat en vam tenir una nova mostra.

Davant l'Sporting de Huelva, Esmee Brugts va aparèixer per sorpresa a l'onze de Jonatan Giráldez per jugar com a davantera centre. El seu partit va ser realment extraordinari i, fins i tot, va arribar a marcar un gol que dóna suport a la decisió del tècnic. És cert que ho va fer al minut 93 amb el partit decidit, però també és evident que té gol i pot ocupar la punta de llança en cas de necessitat.