Joao Félix mirant de perfil cap a un costat en primer pla durant un partit

FUTBOL

Joao Félix s'engega un tret al peu després de la sentència de Xavi Hernández

L'atacant lusità ha perdut protagonisme amb el Barça i, a més, tot sol es complica encara més el futur

Ningú ho hauria sospitat després del seu començament estel·lar de curs, però Joao Félix és ara un més en la rotació de Xavi Hernández. Tot el barcelonisme desitjava que la seva estada al Barça pogués perllongar-se més enllà d'aquest any, però ara la situació ha fet un tomb de 180 graus. Amb tot, sembla que el portuguès està disputant els seus últims duels amb la carcassa culer.

Joao Félix ha perdut la confiança de Xavi les últimes setmanes i Raphinha li ha tret el lloc a l'extrem esquerre malgrat no ser el seu hàbitat natural. Tot just ha disputat 50 minuts en els últims cinc duels. De fet, a la darrera jornada no va sortir al camp ni un sol segon malgrat estar escalfant durant pràcticament tota la segona meitat.

Al Barça, doncs, semblen tenir decidit que no faran cap esforç per poder comptar amb ell un cop acabi el contracte de cessió a finals de juny. D'aquesta manera, Joao Félix tornarà a ser jugador amb caràcter general de l'Atlètic de Madrid a partir de l'1 de juliol. No obstant això, a la capital tampoc ha guanyat gaires adeptes; i encara menys després de les seves últimes declaracions, que no han agradat gens a la parròquia matalassera.

Joao Félix saluda Xavi Hernández mentre surt del terreny de joc

L'autosabotatge de Joao Félix

Fa uns dies van lliurar a Joao Félix el premi al millor gol de LaLiga al mes d'abril. L'atacant va anotar un gol de molt bella factura contra el Cadis de xilena en la seva única titularitat des de mitjans de març. Ara bé, així i tot, quan li van preguntar si aquesta havia estat la seva millor diana amb el Barça, va brindar una resposta que ningú no s'esperava i que no haurà agradat gens a l'afició de l'Atlètic.

“El millor gol? Potser contra l'Atlètic al primer partit”, va confessar el portuguès. Tanmateix, si a l'entorn blanc-i-vermell ja comptava amb molts detractors, ara se n'ha guanyat encara més. Així, la seva continuïtat a l'Atlètic de Madrid també s'augura complexa i el seu futur ha esdevingut una incògnita total.

Joao Félix, quatre anys de decepció

La 2018/19 va ser una campanya de somni per a l'atacant lusità amb el Benfica. Arran d'això, Enrique Cerezo es va convèncer per fer el fitxatge més gran de la història de l'Atlètic i va desemborsar 127 milions que encara no ha acabat de pagar. Ara bé, Joao Félix, encara que no va començar del tot malament, no va estar mai a l'altura.

Amb tot, el gener de 2023 va marxar cedit al Chelsea i va continuar mostrant-se molt diferent d'aquell Joao Félix que va meravellar a Portugal. I en el seu periple a manera de préstec al Barça ha tornat a passar el mateix. Va començar bé el curs, il·lusionant amb gols, assistències i accions individuals, però ara ha esdevingut un simple jugador de rotació per a Xavi.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: