El futbolista portuguès del Barça Joao Félix, en primer pla.

FUTBOL

Joao Félix ja no s'amaga i destapa el gran secret del seu fitxatge: ningú ho esperava

El futbolista del Barça Joao Félix està cedit per l'Atlètic de Madrid i, tot i no tenir el seu futur resultat, ja ha revelat una de les grans claus el fitxatge pel club culer de Joan Laporta

Està sent un curs irregular, en línies generals, per al Barça, però també està sent així en el cas particular del davanter portuguès Joao Félix. Ara bé, malgrat que el seu futur segueix a l'aire, l'extrem cedit per l'Atlètic de Madrid no s'ha tallat i ja n'ha revelat el gran secret. A Can Barça ho intentaven edulcorar, però la veritat és que el mateix Joao Félix s'ha encarregat de destapar la principal clau del seu fitxatge pel Barça de Laporta.

El davanter del club català, per primera vegada des del començament del 2024, s'ha obert i ha confirmat el que ja era un secret de domini públic al Barça. Joao Félix va arribar cedit pels matalassers durant l'estiu passat i ho va fer per aportar gol i fam de títols, però la veritat és que el seu rendiment ha estat intermitent. Com s'esperava, el Barça ja sap que, per la seva situació econòmica, no podrà afrontar el possible cost del traspàs de Joao Félix, però el portuguès té la clau secreta.

Joao Félix va ser decisiu en la victòria del Barça (1-0) a LaLiga EA Sports contra la UD Las Palmas, però Deco segueix tenint dubtes sobre el seu encaix a la plantilla. El director esportiu del Barça vol renovar la parcel·la ofensiva i, malgrat la qualitat de l'extrem portuguès, considera que calen noves peces capaces de ser més regulars habitualment. Això sí, cal recalcar que, a diferència del que pensa Deco, Laporta sí que és partidari de licitar per Félix, que només podria seguir si l'Atlètic renova la cessió.

Joao Félix parla clar i no s'arruga: possible guerra entre Deco i Joan Laporta pel fitxatge de l'extrem portuguès del Barça

Joao Félix està cedit per l'Atlètic de Madrid i, segons fonts del Barça, els atlètics demanen prop de 50 milions d'euros pel traspàs definitiu aquest estiu que ve. Com s'esperava, el Barça entén que el mercat de fitxatges està saturat i prefereix dipositar aquestes quantitats en futbolistes que, veritablement, cobreixin una necessitat de la primera plantilla. En aquest sentit, Deco està intentant marcar algunes de les pautes per acudir al mercat de fitxatges, una de les quals passa per fitxar un pivot de talla mundial.

Joao Félix aplaudint amb la samarreta d'escalfament del FC Barcelona
El davanter portuguès Joao Félix només pensa amb seguir vestint de blaugrana | Europa Press

Joan Laporta, malgrat la constant insistència per part de Deco, és un enamorat de l'atacant, que ja ha confessat que donaria el que fos per seguir com a culer. I aquí rau un dels grans problemes: Joao Félix ha parlat i ha revelat el que, segons fonts del club, era el gran secret amagat en relació amb el fitxatge. Joan Laporta, això sí, no està preocupat, ja que considera que, amb el suport de Jorge Mendes, podrà renovar la cessió del davanter portuguès de 24 anys.

En aquest sentit, Deco ja treballa per complir tots i cadascun dels desitjos d'un Joan Laporta que segueix somiant amb ganes. El president és molt optimista amb la Champions League i, per si no n'hi hagués prou, encara pensa que Xavi Hernández pot reconsiderar la seva decisió i, per tant, quedar-se a Barcelona. No serà senzill, però el president del club culer entén que, si es fa un gran paper a la Champions i es fitxa talent, el crèdit es regenerarà entre els culers.

Joao Félix ja no s'amaga i destapa el gran secret del seu fitxatge: ningú s'ho esperava

Si alguna cosa cal destacar de Félix és que, malgrat la pressió i les crítiques, mai no s'afronta i sempre va de front, cosa que pot suposar un problema. I ho pot acabar sent, especialment, perquè, tot i estar molt a gust a la ciutat comtal, el jugador continua sent propietat de l'Atlètic de Madrid d'Enrique Cerezo.

Es diu, popularment, que els futbolistes gairebé sempre són amos del seu destí i, per tant, juguen on volen. Pel que sembla, el lusità Joao Félix està entestat a contrastar aquesta teoria i, per tant, a forçar el seu traspàs o cessió al Barça. I així ho ha revelat el mateix futbolista lusità que, això sí, ha deixat entreveure que el seu futur no en depèn al 100%.

"Veurem què passa l'any que ve, la meva família està contenta i estic content. M'agradaria quedar-me, però no depèn de mi”, va explicar el davanter en una entrevista concedida a 'Jijantes FC' de Gerard Romero.

L'extrem lusità també està disposat a renunciar a certs privilegis econòmics, com ja va fer l'estiu passat per poder arribar cedit al Barça. “El fitxatge pel Barça va ser el darrer dia, no estava planejat. Vaig haver d'anar al matí a l'estadi per desbloquejar temes contractuals que havia de renunciar. O renunciava o no em deixaven venir”, va explicar Fèlix.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: