Joao Cancelo amb els auriculars posats i mirant a càmera
FUTBOL

Joao Cancelo no soluciona el problema i Joan Laporta valora 2 fitxatges per arreglar-ho

El lateral té coses molt bones, però n'hi ha una en concret en què, com tots els seus antecessors, falla

El Barça medita què fer amb el lateral dret de cara a la temporada que ve. L'arribada de Joao Cancelo va il·lusionar molt l'afició i semblava la millor solució a un problema històric en aquesta posició des de l'adéu de Dani Alves, però no. El portuguès va començar molt bé, encara que a poc a poc se li han anat descobrint els punts febles.

El principal problema del '2' és la defensa. Les seves actuacions en atac són d'alt nivell, però la seva esquena queda molt descoberta i els de Xavi Hernández pateixen molt. El Barça, de fet, n'ha pecat durant molt de temps, i segueix sense trobar solució.

L'invent amb Sergi Roberto ja va ser una solució de Luis Enrique per substituir Nélson Semedo, d'un perfil similar al de Cancelo. Ara els blaugranes saben que no poden prescindir d'un futbolista de nivell tan alt, però l'entrenador ha de buscar la fórmula per cobrir aquest dèficit.

Joao Cancelo celebrant el seu gol contra el Betis

Dubtes amb la compra de Joao Cancelo

El Barça té opció de compra pel lateral, i el Manchester City estaria encantat que l'executessin. Pep Guardiola el va descartar per al projecte i el Barça està meditant fer el mateix quan s'acabi la temporada. Entre fortaleses i debilitats comencen a creure que no compensa per tot el que requereix al grup, i destinarien els diners a una altra opció.

De tota manera, la direcció esportiva haurà de valorar si li compensa l'equilibri entre preu i capacitats, ja que per dins i en atac sí que és diferencial. Una altra opció és que Xavi aconsegueixi trobar una opció per cobrir-lo, però també han aparegut noms per si no es queda. Hi ha dos candidats principals: Foyth i Julián Araujo.

Els dos futuribles per substituir Joao Cancelo

El primer és un desig vell de la direcció tècnica del Barça. Juan Foyth té 25 anys i va arribar al Vila-real en fa quatre. Les seves grans prestacions durant aquest temps han despertat l'interès de molts clubs, però el Vila-real ja ha negat diverses propostes als de Joan Laporta.

El preu que demanen els valencians per Foyth és alt, i el Barça ni pot ni està disposat a assumir-ho. Si no hi ha acord, el 'Pla B' és recuperar Julián Araujo, que tornarà de la seva cessió al Las Palmas. L'argentí està sent indiscutible amb Pebre en un conjunt que té una idea de joc semblant a la del Barça.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: